Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Zadrani u Europi

Livaković najbolji Hrvat prošli vikend

Autor: Alen Plahinek

09.01.2024. 09:41
Livaković najbolji Hrvat prošli vikend

Foto: FENERBAHCE.ORG



Postupno nogometne lige svijeta su se počele vraćati na travnjake, pa tako među njima i Zadrani. Najbolji hrvatsko-zadarski trojac, onaj iz reprezentacije, Luka Modrić, Dominik Livaković i Martin Erlić odradili su ligaške obaveze te došli točno na polovicu sezona u svojim ligama. Isto to je odradio i Renato Pantalon u Rio Aveu, dok su Ivan Santini, Ivan Prtajin te Vice Baždarić krenuli s pripremnim utakmicama za proljetni dio.


Čak dva ispita imao je Luka Modrić, odnosno njegov Real Madrid u proteklih sedam dana. Prvo je u srijedu na Santiago Bernabeu pala Mallorca s 1:0. Jedini strijelac bio je Antonio Rudiger koji je sjajno poentirao glavom u 78. minuti nakon Modrićevog ubačaja iz kuta. Koliko je sjajnih 85 minuta odigrao Modrić u tom susretu govori da je bio najbolje ocijenjeni igrač. Nakon toga u subotu Real je s 3:1 svladao Arandinu u Kupu. Španjolski četvrtoligaš nije imao izgleda protiv Kraljeva za koje Modrić nije nastupio.


Dvostruki razlog za slavlje imao je i Dominik Livaković. On je prvo trijumfirao na životnom, a onda je dan nakon slavio i na sportskom putu. U subotu je prvi put postao otac, da bi u nedjelju briljirao u pobijedio Fenerbahčea 5:1 protiv Istanbulspora. Bio je to susret prve i posljednje momčadi prvenstva, a vatrena jedinica se posebno istaknula s dvije bravurozne obrane krajem prvog dijela, što mu je u konačnici donijeli i titulu najboljeg Hrvata proteklog vikenda u svim ligama svijeta.




Martin Erlić i Sassuolo nakon duge suše stigli su do pobjede od ogromnog značaja. Oni su u 19. kolu Serije A s 1:0 svladali Fiorentinu, a Erlić je odigrao svih 90 minuta. Čovjek odluke bio je Andrea Pinamonti u devetoj minuti susreta. Ovom pobjedom Sassuolo je skočio za dva mjesta na ligaškoj tablici i sada je 14. momčad Serije A. Renato Pantalon s klupe je odgledao pobjedu svojeg Rio Avea 2:0 protiv Portimonensea. S ova tri boda Rio Ave je izašao iz zone ispadanja.


Od ostatka zadarske »karavane« u Europi posebno se istaknuo Ivan Prtajin koji je zabio u pobjedi Wehena protiv Sandhausena 2:1 u pripremnoj utakmici. Ivan Santini bio je izvan sastava svog Züricha protiv Saarbrückena, dok je slovenska Rogaška Vice Baždarića igrala sa zagrebačkim Dinamom.