Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mozart

VIDEO Real Madrid se prisjetio Dražena Petrovića. Pogledajte njegove najbolje trenutke u dresu Kraljeva

Autor: Portal Novilist.hr

07.06.2023. 08:31
VIDEO Real Madrid se prisjetio Dražena Petrovića. Pogledajte njegove najbolje trenutke u dresu Kraljeva

Foto: Dražen je briljirao u Kraljevskom klubu/Foto FIBA.com

Ondje se zadržao jednu sezonu tijekom koje je bio najbolji strijelac španjolskoga prvenstva s prosječno ubačenih 28 koševa po utakmici



Europski košarkaški prvak Real Madrid prisjetio se svojeg bivšeg igrača Dražena Petrovića, koji je prije točno 30 godina poginuo u automobilskoj nesreći.


“Hrvatska legenda, koja je s Real Madridom osvojila europski Kup pobjednika kupova i španjolski Kup kralja, smrtno je stradala 7. lipnja 1993. u automobilskoj nesreći”, istaknuo je Real Madrid na svojoj mrežnoj stranici. gdje je objavljen i video pod naslovom “30 godina bez Petrovića” u trajanju od 1 minute i 26 sekunda, gdje su prikazani najbolji trenuci Petrovića u Realovom bijelom dresu s brojem 5.


Videozapis možete pogledati ovdje




Petrović je karijeru počeo u Šibenci iz koje je prešao u zagrebačku Cibonu, a 1988. godine potpisao je za Real Madrid. Ondje se zadržao jednu sezonu tijekom koje je bio najbolji strijelac španjolskoga prvenstva s prosječno ubačenih 28 koševa po utakmici. Real je, međutim, izgubio u finalu doigravanja za prvaka od Barcelone.


“Navijači Reala mogli su uživati u njegovoj igri u sezoni 1988./1989. kada je egzibicijama pronašao svoje mjesto u povijesti Real Madrida. Među njima ističe se finala Kupa pobjednika Kupova u kojem je postigao 62 koša u pobjedi nad (talijanskom) Snaidero Casertom”, naveo je Kraljevski klub.


Petrović je iz Real Madrida otišao u američku NBA ligu.