Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SAZNALI TERMIN DOIGRAVANJA

Bitka sa Zvezdom kreće u petak, Cibosi ne žele odgodu derbija

Autor: Andrija Dešpoja

24.04.2023. 14:27
Bitka sa Zvezdom kreće u petak, Cibosi ne žele odgodu derbija

Foto: Mate Komina



ABA liga je danas objavila termine odigravanja četvrtfinalne serije doigravanja u kojem će nastupati i košarkaši Zadra.


Iako još službeno nije zatvoren osnovni dio natjecanja, danas se igra posljednja utakmica između Cedevite Olimpije i C. zvezde, poredak među prvih osam klubova se ne može više mijenjati pa nije bilo zapreka da regionalna liga obznani kada kreće bitka za polufinale.


Najgori mogući trenutak


Momčad Danijela Jusupa će tako prvu utakmicu četvrtfinalne serije s C. zvezdom koja se igra na dvije pobjede odigrati u petak u Beogradu s početkom od 20 sati, a druga utakmica će se upriličiti na Višnjiku 5. svibnja također od 20 sati. Termin eventualne treće utakmice, u slučaju izjednačenog rezultata, nije poznat već će se naknadno odrediti.




Također će u približno istim terminima svoje serije odigrati Budućnost protiv Mege te Cedevita Olimpija protiv FMP-a, dok će datumi odigravanja četvrtfinalne serije između Partizana i SC Derbyja biti objavljeni odmah po završetku Partizanove sezone u Euroligi.


Pošto »crno-bijele« očekuje moguće duga četvrtfinalna serija kontra Real Madrida termin polufinala regionalne lige mogao bi se poprilično rastegnuti, posebno ako Obradovićeva momčad seriju s kraljevskim klubom odvede do potencijalne pete utakmice koja je predviđena za 9. svibnja. No, to ionako nije nešto čime bi se posebno trebali okupirati Zadrani kojima je termin četvrtfinalne serije s C. zvezdom definitivno upao u najgori mogući trenutak. Usjekao se poput klina točno između dva iznimno bitna gostovanja, kod Cedevite Junior i Cibone, koja će Jusupovim igračima dati konačan odgovor s koje pozicije će pristupiti doigravanju u hrvatskom prvenstvu.


Odbijenica Cibone


Sutra su Zadrani gosti Vitamina, dva dana kasnije igra se u Beogradu, a u nedjelju ih očekuje izlazak na megdan Ciboni u derbiju hrvatskog prvenstva. Naravno, s Višnjika su uputili molbu prema Ciboni za odgodu nedjeljne utakmice s obzirom da ih u samo pet dana čekaju tri iznimno zahtjevna dvoboja, no iz Draženovog doma je stigla glatka odbijenica pa će Zadrani niti 48 sati nakon teške utakmice u Beogradu morati ponovno u rov, a ulog je u tom dvoboju s Cibosima ni manje-ni više jedinica u doigravanju hrvatskog prvenstva.


– Usmenim putem smo se obratili sportskom direktoru Cibone Marinu Roziću s tri prijedloga za druge termine odigravanja utakmice 9. kola Lige za prvaka, i to 28. travnja, 1. i 2. svibnja, no nismo naišli na razumijevanje i na kraju su nam odbijena sva tri ponuđena datuma. Kao razlog za neprihvaćanje naših prijedloga u Ciboni su istaknuli bolesti i ozljede igrača te činjenicu da 5. svibnja igraju važnu utakmicu sa Splitom na svom terenu, iako se u završna tri kola Lige za prvaka ne miču iz Zagreba.


Tako da smo danas (jučer op.a.) poslali HKS-u odgovor da se nije uspio postići dogovor između klubova i da stoga ostaje zakazani termin, 30. travnja u 18 sati – potvrdila je direktorica kluba Vana Dundov.