Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jedan od junaka pobjede Dario Drežnjak

VIDEO: Izvrsno smo pripremljeni i puni vjere da možemo igrati sa svima u Europi

Autor: Paulo Sarić

25.12.2023. 15:45
VIDEO: Izvrsno smo pripremljeni i puni vjere da možemo igrati sa svima u Europi

Foto: Luka Jeličić



Nakon pobjeda kakvu je Zadar jučer, na Badnji dan, pred prepunim tribinama Krešinom doma upisao protiv Partizana često je nezahvalno isticati pojedince. Individualnom doprinosu unatoč, za slavlje protiv moćnih košarkaških družina kakvi su beogradski „Crno-bijeli“ potrebne su pogođena taktika i izvrsna predstava čitave momčadi. I bilo je tako. Obrana je gotovo sve vrijeme bila na vrlo visokoj razini, a protok lopte u napadu brz i fluidan, što ne bi bilo moguće bez doprinosa čitavog stručnog stožera i svih igrača koji su kročili na parket. Kapetan Marko Ramljak je poenima otvorio susret i čitavo vrijeme igrao euroligašku obranu, neopjevani junak je bio Arijan Lakić koji je u svakom trenutku davao sve od sebe i bacao se na svaku loptu, Karlo Žganec je odradio sebi karakterističnu borbenu rolu pod obručima gdje nije dozvoljavao dominaciju renomiranih suparnika, a vrijedan doprinos je dala i klupa predvođena Lovrom Mazalinom.


Dario Drežnjak (KK Zadar)

FOTO: Luka Jeličić


Ipak, dvojica igrača su se posebno istaknula u sinoćnjem predbožićnom čudu. Luka Božić, kojeg je ponovno tek „dlaka“ dijelila od novog trostruko-dvoznamenkastog učinka (26 koševa, devet skokova i devet asistencija), te Dario Drežnjak koji je susret završio s 25 poena i šest uhvaćenih lopti, pri čemu su upravo ubačaji visokog Hercegovca odbili ključan nalet gostiju krajem treće četvrtine. Sedam trica iz deset pokušaja hrvatskog reprezentativca dovoljno govore same za sebe te su zlatnim vezom utkane u najljepši poklon koji je sportski Zadar mogao dobiti pod okićenim božićnim drvcem.


– Moram kazati da smo se jako dobro pripremili za utakmicu te smo čitavo vrijeme bili u dobrom ritmu. Poraz od Borca nas je bio pogodio, ali uspjeli smo se izvući iz lošeg raspoloženja u koje smo bili upali i pokazati karakter. Nastavili smo dalje raditi i to nam se vrlo brzo vratilo na parketu. Prvo protiv FMP-a u gostima, a sada i protiv Partizana na Badnji dan. Pobjeda nam je velika nagrada za sav uloženi rad i trud, ali i pristup koji smo čitavo vrijeme imali. Odradili smo pravi posao, niti u jednom trenutku se nismo prepali moćnog protivnika, ali ni trijumfa na samome kraju susreta. Napravili smo nekoliko grešaka iz brzopletosti, ali uzrok tome nije bio strah već upravo suprotno, naše samopouzdanje. Čitavo vrijeme smo napadali i bili agresivni te se ni na trenutak nismo povukli i branili prednost – kazao je Dario Drežnjak.


Obrana ključ pobjede




Puno se pričalo o potencijalnom umoru i zamoru materijala gostujućeg sastava, no treba znati da je Partizan u Donatov grad stigao odmah nakon susreta 16. kola Eurolige u kojem je poražen od branitelja naslova Real Madrida te je u Zadru prespavao tri noći prije nego je istrčao na parket prepunog Krešinog doma.


– Valja naglasiti da je Partizan bio usred teškog i napornog ritma. Prošli tjedan je odigrao dvostruko kolo u Euroligi i to je vjerojatno jedan od razloga zašto su oni bili na nešto slabijoj razini od one na kojoj su igrali od početka sezone. Naravno, to nipošto ne umanjuje našu pobjedu, jer smo zasluženo slavili – istaknuo je 25-godišnji Hercegovac.


Dario Drežnjak (KK Zadar)

FOTO: Luka Jeličić


Zadar je od prve minute imao jasan plan kako iznenaditi moćne beogradske goste. Čvrsta i agresivna obrana protivnicima nije ostavljala previše prostora za kreaciju, napadačka tranzicija je bila brza i pravovremena, dok su napadi s niskog posta, u kombinaciji s izvrsnim šutom za tri poena, kreirali nerješivu jednadžbu za igrače Želja Obradovića. Zadar je, jednostavno kazano, bio fantastičan!


– Znali smo gdje su naše prednosti i, ne bih rekao njihove mane, jer je Partizan momčad s jako malo nedostataka, ali ipak nešto slabije točke gostiju. Svim igračima je bilo jasno što trebaju raditi, gdje napadati, a gdje staviti veći naglasak na defenzivnoj strani parketa. Imali smo dosta raspoloženih momaka, ali ključ našeg trijumfa je svakako bila obrana, o čemu najbolje govori podatak da su oni u jednom trenutku u četvrtoj četvrtini bili na samo 60 poena. Govorimo o Partizanu, momčadi koja je i u Euroligi na zavidnoj razini. Obrana je zaista bila čvrsta i kvalitetna, što nam je dalo sigurnosti i u napadu te smo na koncu došli do velikog trijumfa – dodao je hrvatski reprezentativac.


„Pojedine momčadi su u nekim stvari objektivno kvalitetnije od nas, ali imamo i mi svoju snagu i uz pravi pristup, čvrstu obranu i dobar dan u napadu možemo svima parirati. Utakmica protiv Partizana je bila prava potvrda toga


Dario Drežnjak


Uz pravi pristup, straha nema


Igrači Danijela Jusupa pobjedom su zadržali šesto mjesto na ljestvici ABA lige s omjerom 7-6 te su napravili veliki korak prema pozicijama koje vode u doigravanje. Sezona je tek na svojoj polovici, no neočekivano slavlje protiv Partizana je dalo dodatni vjetar u leđa Zadranima pred nastavak regionalnih izazova, prvi od kojih stiže već u subotu kada u Krešin dom dolazi još jedna kvalitetna europska družina podgorička Budućnost.


– Ovo nam jako puno znači! Pobjeda kao pobjeda je vrijedna kao svaka ostala i matematički gledano svaka donosi dva boda, ali kada se svlada momčad kakvu smo mi svladali, kada se pobijedi euroligaška družina, to ima dodatni značaj i pokazuje nam da se nemamo čega bojati i da možemo igrati sa svima. Naravno, ako smo pravi i ako na parketu sprovodimo ono što nam trener kaže. Pojedine momčadi su u nekim stvari objektivno kvalitetnije od nas, ali imamo i mi svoju snagu i uz pravi pristup, čvrstu obranu i dobar dan u napadu možemo svima parirati. Utakmica protiv Partizana je bila prava potvrda toga. Napunila nas je samopouzdanjem i vjerom, a sada trebamo nastaviti iz dana u dan davati sve od sebe i u ovom ritmu ostati do kraja – zaključio je Drežnjak.