ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

NBA liga

VIDEO Celticsi i Knicksi stigli do treće pobjede, aktualni prvaci u dramatičnoj završnici poravnali omjer protiv Kingsa

Autor: Portal Novi list

24.04.2023. 08:15
VIDEO Celticsi i Knicksi stigli do treće pobjede, aktualni prvaci u dramatičnoj završnici poravnali omjer protiv Kingsa

Foto: Stephen Curry između Harrisona Barnesa i Domantasa Sabonisa/Foto REUTERS

Wolvesi stigli do prve pobjede u četvrtoj utakmici protiv Nugettsa unatoč 43 poena Nikole Jokića



RIJEKA Celticsi i Knicksi stigli su do trećih pobjeda u prvom kolu doigravanja, Minnesota do prve pobjede nakon što su Nugettsi poveli 3:0, a Warriorsi su poravnali omjer na 2:2 protiv Kingsa.


Denveru u produžetku protiv Wolvesa nije pomoglo ni 43 poena, 11 skokova i šest asistencija Nikole Jokića čime je izjednačio svoj najbolji učinak po broju poena u doigravanju. Anthony Edwards (34 poena), Karl-Anthony Towns (17 poena, 11 skokova) i Rudy Gobert (14 poena, 15 skokova) uspjeli su odvući Minnesotu do pobjede koja ostavlja nadu.


Knicksi su bili uvjerljivi u drugoj pobjedi protiv Cavaliersa pred svojim navijačima. Jalen Brunson (29) i RJ Barrett (26 poena) doveli su New York na prag drugog kruga doigravanja – prvi put nakon 2013. godine. Za Cleveland je veliki hendikep bila loša partija Donovana Mitchella. Postigao je tek 11 poena u vrlo loš prosjek šuta (5-18). Darius Garland je zabio 23 poena uz 10 asistencija.




Warriorsi su u vrućoj završnici uspjeli sačuvati minimalnu prednost i poravnali su omjer na 2-2 protiv Kingsa. Stephen Curry je zaključioi utakmicu s 32 poena, De’Aron Fox 38 poena, devet skokova i pet asistencija za Sacramento. Pogodio je tricu 28 sekundi prije kraja kojom je njegova momčad stigla na “minus jedan”. Curry je potom promašio tricu. Keegan Murray uhvatio loptu, a Fox ostao bez posljednje šuta nakon što su ga udvojili Curry i Green. Zadnja lopta završila je rukama Harrisona Barnesa koji je promašio tricu sa sirenom.


– Fox me je uvjerio da uzmem zadnji šut… Imao sam otvoreni šut, ali lopta je završila na obruču – rekao je Barnes.


Jaylen Brown je zabio 31 poen u pobjedi Celticsa nad Hawksima, najviše otkada je prije dva mjeseca stavio zaštitnu masku na licu. Jayson Tatum je pridodao još toliko za treću pobjedu Bostona. Brown je utakmicu otvorio sa šutom 1-7, a onda je početkom druge četvrtine odlučio ukloniti zaštitu s lica. Pogodio je 11 od sljedećih 15 šuteva…


Trae Young je ponovo odigrao veliku partiju za Atalantu, postigao je 35 poena uz 15 asistencija.


 



REZULTATI


ISTOČNA KONFERENCIJA


New York Knicks – Cleveland 102-93
(U seriji na četiri pobjede New York vodi sa 3-1)


Atlanta – Boston 121-129
(Boston u seriji na četiri pobjede vodi sa 3-1)


ZAPADNA KONFERENCIJA


Golden State – Sacramento 126-125
U seriji na četiri pobjede rezultat je 2-2)


Minnesota – Denver 114-108 (produžetak)
(U seriji na četiri pobjede Denver vodi sa 3-1)