Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

ZAKLADA VATRENO SRCE

Vatreno srce kuca za djecu u KBC-u Osijek

Autor: Portal Novilist.hr

06.09.2023. 19:14
Vatreno srce kuca za djecu u KBC-u Osijek

Foto: Drago Sopta/HNSHrvatski reprezentativci donirat će svoje dresove s utakmica Europskih kvalifikacija protiv Latvije i Armenije za humanitarnu aukciju na kojoj će se prikupljati sredstva za Kliniku za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek.


U suradnji s partnerom matchwornshirt.com, Hrvatski nogometni savez i Zaklada Vatreno srce organizirat će humanitarnu aukciju dresova s utakmica hrvatske reprezentacije protiv Latvije i Armenije.


Prikupljena sredstva bit će namjenski uložena u kupnju ultrazvučnog aparata za Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek. HNS i Zaklada Vatreno srce time će zaokružiti donacije u četiri najveća bolnička centra u Hrvatskoj, nakon što su proteklih godina donacije izvršene za KBC Zagreb, KBC Split i KBC Rijeku.
“Protekle četiri godine reprezentativci i Savez su kroz različite aktivnosti prikupili za Zakladu Vatreno srce više od dva milijuna kuna, odnosno 300.000 eura, a ta sredstva usmjerena su prema djeci i mladima, što smatramo najboljim odabirom za humanitarno djelovanje.


Raduje me što ćemo prigodom posjete Osijeku idući mjesec moći donirati KBC-u Osijek prijeko potrebni, moderni ultrazvučni aparat za Kliniku za pedijatriju koji će biti od velike pomoći liječnicima i mališanima, kao i njihovim roditeljima, a na tome najviše zahvaljujem našim reprezentativcima koji su i ovom prigodom pokazali svoje veliko srce”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


Hrvatski nogometni savez narednih će dana obavijestiti navijače o detaljima aukcije na kojoj će za kupnju biti dostupni dresovi svih igrača koji će biti u zapisnicima utakmica protiv Latvije (8. rujna u Rijeci) i Armenije (11. rujna u Erevanu).


“Ponosan sam na naše igrače koji su još jednom pokazali senzibilitet za one najmlađe. Osijek je uvijek izniman domaćin hrvatskoj reprezentaciji te me raduje što ćemo i na ovaj način moći uzvratiti Osijeku i Slavoniji za tu ljubav koju pokazuju prema Vatrenima, a koju ćemo zasigurno osjetiti i u važnom ogledu protiv Turske koji nas čeka na prekrasnom novom stadionu”, poručio je izbornik Zlatko Dalić.


Predsjednik Upravnog vijeća Zaklade Vatreno srce, prof. dr. Josip Paladino, najavio je KBC-u Osijek donaciju prije nekoliko mjeseci, a kada je Osijeku dodijeljeno domaćinstvo utakmice protiv Turske, kroz razgovor s rukovodstvom KBC-a Osijek detektiran je ultrazvučni aparat kao najbolji i najkorisniji oblik donacije.


“Hrvatska nogometna reprezentacija istinski je ponos svih nas, kako zbog onoga što svojim svjetskim rezultatima čine u promociji naše zemlje, tako i zbog svog humanitarnog djelovanja.


Uistinu cijenimo ovu vrijednu gestu Vatrenih i HNS-a jer će novi ultrazvučni aparat biti značajna nova vrijednost za našu Kliniku za pedijatriju.


Naši dečki znaju kako napraviti razliku na terenu, ali i izvan terena, te im na tomu od srca hvala. Radujemo se vidjeti ih još jednom u Osijeku te im želimo puno sreće u narednim utakmicama”, izjavio je ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić.