Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Treća NL Jug

Vatreni remi Viteza i Primorca

Autor: Šime Ćurko

26.03.2023. 21:39
Vatreni remi Viteza i Primorca

Foto: HNK Zadar



HR. VITEZ       3


PRIMORAC       3


Strijelci: 0:1 Nakić (32’), 1:1 Čirjak (66’), 1:2 Lazarevski (70’ – 11 m), 2:2 Kevrić (85’), 3:2 Čirjak (90’+3’), 3:3 Lazarevski (90’+5’). Žuti kartoni: Tokić, Kevrić, Zdrilić, Čirjak, Jurjević, Knežević (Hr. vitez); Bitunjac, Jurišić (Primorac).




Dramatičan županijski derbi u Posedarju završio je podjelom bodova, uz osam žutih kartona. U igrom siromašnom prvom poluvrermenu Primorac je poveo 1:0, nakon što je Nakić sjajno izveo slobodan udarac i s vrha šesnaesterca lijevom nogom prebacio živi zid i poslao loptu iza leđa Pinčića, koji se nije uspio ni pomaknuti. Nastavak je donio čak pet golova, a krenulo je u 66. minuti kada je Čirjak natrčao na povratnu loptu i s 12-13 metara prizmenim udarcem izjednačio na 1:1. Nakon prekršaja na Okechukwuu u 70. minuti Lazarevski je precizno izveo jedanaesterac i vratio Biograjcima vodstvo – 1:2. I onda vatrena završnica. U gužvi pred golom Primorca u 85. minuti najbolje je reagirao Kevrić za radost domaćih navijača – 2:2. Igrala se treća minuta sudačke nadoknade kada je Čirjak ponovno u akciji. Ovaj put odlično se snašao na drugoj vratnici i desnom nogom iz blizine pogodio za 3:2. Činilo se da će to biti konačan rezultat, ali su gosti još jednom (opravdano) dobili jedanaesterac, kojeg je i drugi put precizno izveo Lazarevski za konačnih 3:3.


 


ZADAR       4


NERETVA       1


Strijelci: 1:0 Torbarina (5’ – 11 m), 2:0 Torbarina (24’ – 11 m), 2:1 Ćavar (36’), 3:1 Čurjurić (50’), 4:1 Zakarić (69’).


Zadrani su protiv Neretve još jednom rutinski odradili domaću zadaću, a dojam pobjede i ovaj put su pokvarile vijesti iz Unešića, gdje je Zagora s 1:0 svladala Slogu i sačuvala sedam bodova prednosti. Metkovci su na teren istrčali sa sedam igrača mlađih od 21 godine, a domaćini su krenuli odlučni što prije riješiti sve dvojbe. I išlo ih je jako dobro te su nakon 25 minuta vodili 2:0. Oba pogotka postigao je Karlo Torbarina iz jedanaesterca. Kaznenom udarcu u petoj minuti prethodila je visoko podignuta noga Zovka ispred Pranića, a drugi penal izbrio je Zakarić. Praktično jedina konkretnija akcija gostiju tijekom utakmice donijela im je pogodak. Pogrešku Zadrove obrane iskoristio iskoristio je Ćavar i u 36. minuti smanjio na 2:1. Novi pogodak u mreži gostiju dogodio se nakon sjajnog udarca Čurjurića, koji je precizno iz voleja pogodio s lijeve strane, na dodavanje Torbarine. U strijelce se upisao i razigrani Zakarić, koji je potvrđuje kao pravo pojačanje. Odlično se Zakarić snašao u akciji u 69. minuti u kojoj je leđima okrenut golu prebacio vratara Čovića. Kada su riješili metkovski rebus domaćini su se nadali kiksu Zagore, koji se nije dogodio, pa je ostalo ista meta – isto odstojanje.