ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Presica nakon Walesa

Zlatko Dalić dan nakon remija: "U Tursku idemo po pobjedu, ali bitno je ne izgubiti"

Autor: Portal Novi list

26.03.2023. 11:46
Zlatko Dalić dan nakon remija:

Foto: Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Nismo igrali loše, samo smo bili dekoncentrirani u jednom trenutku i primili smo gol - rekao je Dalić o WalesuRIJEKA Izbornik Zlatko Dalić izašao je s zakašnjenjem od pola sata na presicu dan nakon remija s Walesom.


– Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti iz jednog udarca u okvir gola. Imali smo kontrolu, na 15-ak minuta pali smo u drugom dijelu, pa se vratili i dominirali zadnjih 20-ak minuta. Primili smo gol iz načina na koji smo znali. Nismo dobro reagirali kod auta. Nekad nogomet da, nekad uzme. Sve ima svoj razlog zašto i kako. Imali smo nekoliko tih auta u drugom poluvremenu, nijednom nismo dobro reagirali, uvijek se lopta odbijala i na kraju je bila izbijena. Na kraju je nedostajalo koncentracije. Dogodilo se ono što se nije smjelo dogoditi. Ali idemo dalje – započeo je Dalić pa odgovorio na upit kako podići momčad nakon ovog remija.


– Mi znamo da je cilj plasirati se na EURO. Nebitno je kad ćemo osvojiti ključni bod. Moramo razmišljati o Turskoj kao nezgodnom protivniku. Nismo igrali loše, samo smo bili dekoncentrirani u jednom trenutku i primili smo gol.
Dalića je stiglo pitanje o Livajinoj ozljedi i situaciji iz drugoga poluvremena u kojoj se Kramarić nije odlučio na dodavanje  Perišiću već udarac.


– Livaja je dobio nezgodan udarac u leđa, vidjet ćemo tijekom dana kakva će biti situacija. Neću zvati nikoga. Imamo Musu i Kramarića kao napadače. Moj dojam s klupe o toj situaciji je da je Kramarić trebao odigrati u bolju poziciju, a ne šutirati s 25 metara lijevom nogom. To nije bilo rezonski. Turska? Čekamo da se Ladić vrati iz Armenije. Bio je na utakmici te će nam dati komentar za analizu. Turska je s nama favorit za prva dva mjesta. Bitno je podići se i da nas ovo ne poljulja. Nadam se da neće, dosad nije. Malo nas je razočaralo, ali nadam se da neće biti posljedica. Žao mi je zbog publike. U Tursku idemo po pobjedu, ali bitno je ne izgubiti. Trebat će nam 15-16 bodova za plasman. Trebamo ih skupiti, a ne čekati kraj kao inače. Teško ulazimo u kvalifikacije, ali imamo svoj cilj. Tražit ćemo nova rješenja u napadu. Imamo Pašalića, Vlašića, Majera za desno krilo, vidjet ćemo nakon ova dva treninga što ćemo napraviti – zaključio je Dalić.