Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

VATERPOLO

Solaris i Primorje EB na završnom turniru Kupa Hrvatske

Autor: Hina

29.10.2023. 17:02
Solaris i Primorje EB na završnom turniru Kupa Hrvatske

Foto: Zvonko KUCELIN



Vaterpolisti šibenskog Solarisa i riječkog Primorja EB plasirali su se na završni turnir Kupa Hrvatske osvojivši prvo mjesto na kvalifikacijskim turnirima u Šibeniku i Zagrebu.


Turniri su formalno završeni u nedjelju, ali su odlučujuće utakmice za prvo mjesto odigrane još u subotu, kad je u Zagrebu Primorje EB boljim izvođenjem peteraca svladalo domaću Mladost sa 17-16, a Solaris u Šibeniku bio bolji od splitskog Mornara s 10-4.


U nedjelju je Primorje s 23-11 svladalo korčulanski KPK, a Mladost u gradskom derbiju nadigrala Medveščak sa 17-5. Tako su Riječani završili turnir s učinkom 3-0 i osam bodova, jednim više od drugoplasirane Mladosti. KPK je treći s tri boda, a Medveščak je ostao bez ijednog boda.




U Šibeniku je nedjelja donijela pobjedu Solarisa 14-4 protiv OVK Split, a Mornar je s 15-5 svladao Zadar 1952. Solaris je osvojio prvo mjesto s maksimalnih devet bodova, Mornar ih je osvojio šest, a Zadar 1952 je treći s tri boda. OVK Split je ostao bez bodova.


Domaćin završnog turnira je Zadar, a termin odigravanja je 1. i 2. prosinca. Solaris i Primorje EB će se za prvi trofej u novoj sezoni boriti protiv branitelja naslova, dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja, i prošlogodišnjih finalista, vaterpolista splitskog Jadrana.