Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

VAKANZA

Vaterpolo se vratio na Novu rivu

Autor: Šime Ćurko

29.08.2023. 12:26
Vaterpolo se vratio na Novu rivu

Foto: VAKANZA



Pobjednik 15. izdanja VAK«AN«ZA-e (Vaterpolski amaterski kup antivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija) je momčad Daj meni, daj svima, koja je u uzbudljivom finalu na improviziranom »bazenu« uz obnovljenu Novu rivu osnovni dio utakmice protiv Bullet teama završila bez pobjednika – 7:7. Tako su o tituli odlučivali peterci, u kojima su se nastavila uzbuđenja. Nakon promašenog peterca momčadi Bullet teama sastav DMDS nije realizirao dva uzastopna kaznena udarca. Međutim, promašaj Tonija Grozdanića, jednog od najboljih igrača BT-a, omogućio je igračima iz Daj meni, daj svima da zgoditkom Krešimira Klarice, nekadašnjeg vratara Zadra 1952, te obranom vratara Nikole Curaća osvoje svoju prvu titulu, i to protiv momčadi koja je bila najbolja na prvom izdanju ovog natjecanja 2008. godine. Utakmica za treće mjesto donijela je sraz debitanata u kojem je Udruga mladih Turanj pobijedila Garmenjak iz Barotula s otoka Pašmana. Organizatori ističu da je samo Garmenjak bio momčad bez ijednog bivšeg igrača vaterpola.


– To je prava VAKANZA ekipa, koja je pokazala zašto na otoku Pašmana ispisuju lijepu vaterpolsku priču. U 15 izdanja na turniru je nastupilo više od 170 ekipa. Nastupali su tako nogometni, košarkaški, rukometni reprezentativci, jedriličari, stolnotenisači, vozač relija Pariz – Dakar, olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci. Imali smo i dva turnira za žene, s ukupno osam ženskih ekipa u tri izdanja, s time da jedna ženska ekipa igrala u muškoj konkurenciji gdje je Ana Karuc bila drugi strijelac turnira – prisjetili su se na Facebook stranici Vakanze.


Ove godine nastupilo je pet momčadi, koje su u prvom dijelu igrale po sistemu »svatko sa svakim«, nakon kojeg je bez polufinala ostao sastav Papaline. Vakanza pamti i brojnija izdanja, u kojima je znalo biti i 16 momčadi na turniru, pa se natjecanje održavalo više dana, ne samo u jednom vikendu, kao što je to bio slučaj ove godine. S druge strane, u Zadru praktično nema amaterskog sportskog događaja koji se igrao u kontinuitetu u posljednjih 15 godina (Vaklanza lani nije održana zbog radova na rivi)… Utakmice je sudio Edi Seferović, nekadašnji član vaterpolskih klubova Zadar 1952 i Solaris, za zapisničkim stolom je bio Jakov Duka, dok je Ante Dujić bio voditelj programa, ujedno zadužen i za glazbeni ugođaj. Titulu najboljeg strijelca turnira podijelili su Roko Donđivić (Bullet team) i Niko Torić (Daj meni daj svima), budući da su obojica postigli po 13 pogodaka.




Rezultati: Garmenjak – Udruga mladih Turanj 3:2, Daj meni, daj svima – Papaline 3:2, UMT – DMDS 3:6, Papaline – Bullet team 3:4, DMDS – Bullet Team 3:4, Papaline – Garmenjak 3:2, Garmenjak – Bullet Team 3:3, Papaline – UMT 4:6, DMDS – Garmenjak 6:1, Bullet Team. UMT 3:4. Polufinale: DMDS – Garmenjak 11:3, Bullet team – UMT 10:9 (7:7). Za treće mjesto: UMT – Garmanjak 7:6. Finale: DMDS – Bullet team 10:9 (7:7).