Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

KUP HRVATSKE

Vaterpolisti Juga nakon drame peteraca u finalu Kupa

Autor: Hina

01.12.2023. 18:40
Vaterpolisti Juga nakon drame peteraca u finalu Kupa

Foto: VK Jug AO



Vaterpolisti dubrovačkoga Juga plasirali su se u finale Hrvatskoga kupa svladavši u Zadru nakon peteraca šibenski Solaris s 15-14. U regularnom dijelu bilo je 10-10 (2-3, 3-3, 2-1, 3-3).


Šibenčani, koji nikad nisu igrali u finalu Kupa, odigrali su vrlo hrabru utakmicu i čak bili u vodstvu ili egalu do zadnje sekunde susreta, zahvaljujući i svom vrataru Marinu Šparadi, koji je upisao čak 14 obrana, ali i postigao rijetko viđeni gol za izjednačenje u zadnjoj sekundi susreta.


U zadnju četvrtinu ušlo se s rezultatom 7-7, da bi Noah Burburan doveo Solaris u vodstvo 8-7. Šest minuta prije kraja Šibenčanin Roko Pelicarić dobija crveni karton zbog udaranja Hannesa Daubea, a Marko Žuvela izjednačava na 8-8. Toni Popadić potom brani dva napada Solarisa s igračem više, a na drugoj strani Žuvela iz peterca četiri minute prije kraja konačno dovodi Dubrovčane do vodstva. Veteran Maro Joković dvije minute prije kraja zabija za 10-8, a Toni Šparada postiže gol za 10-9, a njegov brat na vratima Marin prvo brani zicer Burića, a potom kreće u napad i dvije sekunde prije kraja zabija za 10-10.




U raspucavanju je Popadić obranio peterac Paolu Jakovčeviću, dok su svi ostali zabijali, tako da je Jug došao u priliku da u subotu osvoji rekordni 16 trofej Kupa.


Kod Juga je četiri gola zabio Žuvela, a tri Joković, dok je Antonio Petković s tri gola predvodio Solaris.


U drugom polufinalu igraju splitski Jadran i riječko Primorje EB.