Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kup vaterpolista

Ovoga vikenda u Zadru se igra završnica Kupa Hrvatske za vaterpoliste

Autor: Hina

27.11.2023. 12:47
Ovoga vikenda u Zadru se igra završnica Kupa Hrvatske za vaterpoliste

Foto: Igor Hinić/V. KARUZA

U petak su na programu polufinala, gdje će Jadran iz Splita igrati s riječkim Primorjem EB, a branitelj naslova Jug Adriatic osiguranje iz Dubrovnika sastaje se sa Solarisom iz Šibenika



ZADAR  Finalni turnir Hrvatskog kupa za vaterpolistice i vaterpoliste održat će se, u organizaciji Hrvatskog vaterpolo saveta, ovog vikenda u Zadru.


U petak, 1. prosinca na programu su polufinala vaterpolista, gdje će Jadran iz Splita igrati s riječkim Primorjem EB, a branitelj naslova Jug Adriatic osiguranje iz Dubrovnika sastaje se sa Solarisom iz Šibenika.


Finale je u subotu u 20 sati.




Dubrovčani su rekorderi ovog natjecanja s 15 naslova, Primorje ima četiri trofeja, a splitski Jadran samo jedan naslov, onaj iz 2021. godine.


U ženskoj konkurenciji u finalu u subotu od 16.30 sati igrati ŽAVK Mladost iz Zagreba i Jadran iz Splita.


“Petak i subota u Zadru, bit će zapravo svojevrsni dani hrvatskog vaterpola, u okviru kojih ćemo u subotu, 2. prosinca održati ondje i redovnu Skupštinu Hrvatskog vaterpolskog saveza. Ovim putem stoga pozivam sve zainteresirane u gradu Zadru, ali i cijeloj Hrvatskoj, da dođu i uživaju u dobrim utakmicama, odličnom vaterpolu”, kazao je glavni tajnik HVS-a Ivan Milaković.


RASPORED


Petak, 1. prosinca:

(17.00) Jug Adriatic osiguranje – Solaris, polufinale
(18.45) Jadran Split – Primorje EB, polufinale

Subota, 2. prosinca:
(16.30) Mladost Zagreb – Jadran Split, finale Kupa za seniorke
(20.05) Finale Kupa za seniore