Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Supersport HNL

Varaždinci važnom pobjedom ponovno zauzeli četvrto mjesto na tablici

Autor: Hina

04.03.2023. 18:51
Varaždinci važnom pobjedom ponovno zauzeli četvrto mjesto na tablici

Foto: Pixsell



U susretu 24. kola HNL-a Varaždin je svladao Šibenik sa 2-0 (1-0).


Strijelci za Varaždin bili su Fran Brodić (45+1) i Tonio Teklić (54).


Domaći su poveli u samoj završnici prvog dijela iz prve smislene akcije na utakmici, Drožđek i Teklić su kombinirali na lijevoj strani, uspijedio je ubačaj za Šegu čiji je udarac blokirala šibenska obrana, ali lopta je potom pala točno pred Brodića koji se odlično snašao i sa šest-sedam metara poslao loptu u mrežu.




Susret je praktički bio riješen početkom nastavka kada su Šibenčani propustili odličnu prililku te samo nekoliko sekundi potom iz protunapada primili drugi gol. Knežević je u dobroj situaciji pred golom Varaždina promašio loptu, domaća obrana ju je odmah ispucala do sredine igrališta do Drožđeka koji je projurio lijevom stranom i uposlio Teklića na rubu kaznenog prostora, a ovaj je odličnim udarcem pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Rogića.


Šibenik se mogao vratiti u igru u 75. minuti, no nakon krasnog solo-prodora Špeljak je pogodio gredu.


Varaždin je s ova tri boda skočio na četvrto mjesto sa 33 boda, dva manje od trećeg Osijeka, jedan više od petog Slavena Belupa, a dva više od šeste Istre 1961 i sedme Rijeke. Šibenik je, pak, ostao deveti sa 20 bodova, pet manje od osme Lokomotive, a osam više od 10. Gorice koja od 18.10 sati gostuje kod Slavena Belupa.


Na vrhu je Dinamo sa 55 bodova, 11 manje ima drugi Hajduk.