Srijeda, 27. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Tenis

Uspješni teniski parovi: Mektić i Pavić u finalu Aucklanda, Dodig u finalu Adelaidea

Autor: Hina

13.01.2023. 09:12
Uspješni teniski parovi: Mektić i Pavić u finalu Aucklanda, Dodig u finalu Adelaidea

Za Mektića i Pavića ovo će biti 22. nastup u finalu od početka zajedničke suradnje početkom 2021. godineAUCKLAND/ADELAIDE Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić te Ivan Dodig plasirali su se u finala parova na ATP turnirima u Aucklandu, odnosno Adelaideu.


Olimpijski pobjednici iz Tokija Mektić i Pavić osigurali su finale u Aucklandu 7-6 (5), 6-3 pobjedom protiv Austrijanaca Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera. Za Mektića i Pavića ovo će biti 22. nastup u finalu od početka zajedničke suradnje početkom 2021. godine, a za 15. naslov borit će se protiv Amerikanaca Nathaniela Lammonsa i Jacksona Withrowa.


Dodig je u paru s Amerikancem Austinom Krajicekom u polufinalu Adelaidea svladao prve nositelje Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Britanca Neala Skupskog sa 6-2, 7-6 (4), a suparnici u finalu bit će im drugi nositelji Salvadorac Marcelo Arevalo i Nizozemac Jean-Julien Rojer.
Dodigu će ovo biti 45. nastup u finalu parova na ATP Touru, a deveti u kombinaciji s Krajicekom. Dosada je osvojio 19 naslova, od toga tri s Krajicekom.