Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nogomet

UEFA objavila kako će vratiti pojedine ruske momčadi u svoja natjecanja, Ukrajinci najavljuju bojkot

Autor: Hina

27.09.2023. 15:07
UEFA objavila kako će vratiti pojedine ruske momčadi u svoja natjecanja, Ukrajinci najavljuju bojkot

Foto: Detalj s dvoboja Ukrajine i Engleske ove godine/Foto REUTERS

Ova objava dolazi dan nakon odluke UEFA-e da reintegrira ruske momčadi mlađe od 17 godina u svoja natjecanja, odluku koju UAF "oštro osuđuje", navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici ukrajinskog savezaKIJEV Ukrajina će bojkotirati europska nogometna natjecanja u kojima će sudjelovati ruske momčadi, objavio je u srijedu Ukrajinski nogometni savez (UAF).


Ova objava dolazi dan nakon odluke UEFA-e da reintegrira ruske momčadi mlađe od 17 godina u svoja natjecanja, odluku koju UAF “oštro osuđuje”, navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici ukrajinskog saveza.


“UAF inzistira na očuvanju dosadašnjih odluka UEFA-e i FIFA-e o zabrani svim ruskim momčadima sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima”, stoji u priopćenju.
“UAF potvrđuje da nećemo sudjelovati ni u jednom natjecanju u kojem sudjeluju ruske momčadi, te apeliramo na ostale saveze članice UEFA-e da bojkotiraju eventualne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi iz Ruske Federacije, pod uvjetom njihovog pristupa.”


UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s Međunarodnim savezom (Fifa) odlučila vratiti U-17 momčadi jer “djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli”.


Utakmice ruskih momčadi moraju se, međutim, igrati “bez ruske zastave, himne i službene odjeće” i izvan ruskog teritorija, precizirala je UEFA.