Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SJAJAN REZULTAT

Učenici Osnovne škole Benkovac prvaci Hrvatske u futsalu za 5. i 6. razrede

Autor: Alen Plahinek

03.06.2023. 17:41
Učenici Osnovne škole Benkovac prvaci Hrvatske u futsalu za 5. i 6. razrede

Foto: OŠ BENKOVAC



Učenici Osnovne škole Benkovac prvaci su Hrvatske u futsalu za 5. i 6. razrede. Mladi Benkovčani izdominirali su na županijskoj i regionalnoj razini svoje protivnike te ostvarili mogućnost nastupa na završnici u Vinkovcima, gdje su u polufinalu s 4:3 svladali Poreč, a zatim nakon izvođenja penala pobijedili vršnjake iz OŠ Frana Krste Frankopana Osijek. Njihov učitelj i voditelj, Ivan Kolačko nije mogao sakriti zadovoljstvo postignutim uspjehom.


– Na općinskoj razini smo stvarno lagano, neka se nitko ne naljuti, sve pobjeđivali. Uglavnom su to bili rezultati sa sedam ili osam razlike. Čak i u županijskom polufinalu utakmica je bila »jednosmjerna ulica«, dok smo u finalu naišli na težu prepreku, OŠ Zadarski otoci koje smo pobijedili s 2:1. Sada kada pogledam, 2:1 nam je bio suđeni rezultat jer smo tim rezultatom izbacili i Murter u regionalnom polufinalu i Makarsku u finalu. Protiv Osijeka u finalu bilo je vrlo teško, završilo je 3:3 i onda na penale smo uspjeli osvojiti titulu. Na državnom odlučuju nijanse, radi se o najkvalitetnijim ekipama u Hrvatskoj, tako da nema puno razlika – kazao je Kolačko dodajući kako se radi o dječacima koji se inače bave nogometom.


Foto: OŠ BENKOVAC


Uspješna škola


– Dečki treniraju veliki nogomet, tako da imaju puno znanja i uigranosti. Ovih nekoliko dana u Vinkovcima bili su stvarno odlični, ponizni, velikog srca i na račun svega toga su i osvojili trofej.




Osnovna škola Benkovac već godinama uspješna je po pitanju sportskih rezultata.


– Prvi puta smo prvaci u futsalu. Prije nekoliko godina smo bili prvaci Dalmacije i četvrti u državi u futsalu te smo također bili i viceprvaci Dalmacije. Osim futsala bili smo i dva puta drugi u Hrvatskoj u atletici – kazao je Kolačko.