ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ŽKK Zadar Plus

U porazu od Šibenčanki presudile izgubljene lopte

Autor: Andrija Dešpoja

07.11.2023. 10:00
U porazu od Šibenčanki presudile izgubljene lopte

Foto: Luka Jeličić



Košarkašice Zadar Plusa ostale su na dvije pobjede nakon odigranog šestog kola Premijer ženske lige. Pokušaj dohvaćanja treće uspješnice na koncu se pokazao neuspješnom misijom na šibenskom Baldekinu, gdje su igračice Šime Kraljevića upisale četvrti ovosezonski poraz (80:69). Plusice su se dobro držale u prvom poluvremenu, imale su i osam viška pet minuta prije odlaska u svlačionice, no u preostalom vremenu iskusniji i kvalitetniji domaći sastav je pronašao dobitničku formulu. Na kraju je Kraljevićevim djevojkama presudilo čak 17 izgubljenih lopti, iako su nadskakale Šibenčanke (44 naprem 35).


– Imali smo mogućnost odvojiti se i odvesti utakmicu u potpuno drugačijem smjeru. Polovicom druge četvrtine bili smo na osam plusa (18:26), tri osobne imala je najbolja igračica Šibenika Bene Gavin, a uz to smo dominirali u skok igri, međutim uslijedile su brojne neforsirane pogreške s naše strane, proradio je i šut domaćih košarkašica te smo počeli zaostajati. Imali smo priliku u posljednjoj četvrtini primaknuti se na dva posjeda zaostatka, ali nestalo je koncentracije u obrani, što je ekipa poput Šibenika znala iskoristiti – kazao je trener Zadar Plusa.


Iva Bošnjak (ŽKK Zadar Plus)

FOTO: Luka Jeličić


Sada slijedi dvotjedna pauza zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za EuroBasket, što će Plusice sigurno dobro iskoristiti kako bi u narednom kolu mogle parirati Plamenu iz Požege koji je na omjeru 5-1.




– U svim utakmicama koje su pred nama, osim Medveščaka, možemo tražiti svoju priliku. Požega je iskusna ekipa, no ne smijemo se uspavati i ući u njihov ritam. Primaran cilj u tom dvoboju je da stavimo pod pritisak Jelenu Ivezić, kao i da uspostavimo kontrolu obrambenog skoka. Onda se možemo i nadati pozitivnom rezultatu – kazao je za kraj Kraljević.