Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Premijer ženska liga, 6. kolo

Susjedski okršaj na Baldekinu

Autor: Paulo Sarić

04.11.2023. 11:27
Susjedski okršaj na Baldekinu

Foto: Luka Jeličić



Nakon dviju uzastopnih pobjeda protiv Zagreba i Broda na Savi, košarkašice Zadar Plusa očekuje novi izazov u Premijer ženskoj ligi. Igračice Šime Kraljevića danas poslijepodne će u susretu šestog kola elitnog razreda hrvatske ženske košarke u Šibeniku odmjeriti snage sa susjedama s Baldekina, koje su u prvih pet utakmica upisale dvije pobjede i tri poraza.


– Šibenik je dobro posložena ekipa, kvalitetno vođena od strane izbornika Stipe Bralića. Očekujem pravu natjecateljsku utakmicu te vjerujem da ćemo imati što za pokazati na parketu. Šibenčanke uvelike ovise o visokoj Amerikanki Bene Gavin koja ordinira pod obručima i oko koje se sve vrti. Cura je fizički moćna, ima dobru leđnu tehniku, a ne libi se igrati ni licem košu te nam je intencija udvajati ju u određenim situacijama, no imamo i plan B u slučaju da primarna opcija ne uspije. Napravili smo dobru pripremu utakmice te se nadam da ćemo što je moguće duže biti u egalu i doći do prilike da uhvatimo oba boda – kazao je trener Kraljević u najavi današnjeg dvoboja.


Iva Bošnjak i Saquita Joyner (ŽKK Zadar Plus)

FOTO: Luka Jeličić


U četvrtak je u prostorijama HKS-a u Zagrebu održan ždrijeb Kupa Ružica Meglaj-Rimac u kojem su kuglice »Plusicama« namijenile jedan od najtežih mogućih izazova, gostovanje kod peterostrukih prvakinja države Medveščaka.




– Nismo imali sreće u ždrijebu, ali kup je varljivo natjecanje te je u jednoj utakmici sve moguće. Ako nas suparnice podcijene, a nama se otvori šut, svašta se može dogoditi. Medveščak je jedna od najboljih hrvatskih ekipa s pregršt mladih i poletnih igračica, koju s klupe vodi Zadranka Iva Borović Gregov. Učinit ćemo sve da pružimo što je moguće bolju igru – istaknuo je Kraljević.


Utakmica protiv Šibenika se igra u dvorani Baldekin, s početkom u 18 sati, iz izravan prijenos na HKS TV-u.