Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HRVATSKI STRUČNJAK

Tudor odlazi iz Marseillea, igrači iznenađeni: "Od početka je bio izravan"

Autor: Robert Hrkać

02.06.2023. 11:30
Tudor odlazi iz Marseillea, igrači iznenađeni:

Foto: Reuters



Iako je s Marseilleom imao ugovor do ljeta iduće godine, Igor Tudor je odlučio napustiti klupu kluba koji je 1993. postao prvi francuski klub – osvajač Lige prvaka. Hrvatski stručnjak je s francuskim velikanom napravio odličan posao, osvojivši treće mjesto u ligi, koje jamči plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.  Kapetan Marseillea Valentin Rongier ima samo riječi hvala za Tudora, koji odlazi, kako je naveo, zbog ‘privatnih i poslovnih razloga’.


“Tudor nam je ujutro na treningu kazao da odlazi. Bili smo iznenađeni, ali morat ćemo se prilagoditi. Tudora ću pamtiti po tome da me učinio boljim igračem i čovjekom. Imao sam veću odgovornost. Donio je strogoću, ozbiljnost i mentalitet na kakav u Francuskoj nismo navikli. Svojom ozbiljnošću obilježio je sve igrače”, rekao je Rongier, nastavivši.


“Od početka je bio izravan, unio je strogost u ovaj klub i svoj stil ponašanja zadržao do kraja. Mi igrači smo lijeni, nismo bili zadovoljni njegovim brutalnim istrčavanjima na treninzima. Najgori trenutak bile su pripreme u Engleskoj, kad se Tudor posvađao s Brazilcem Gersonom. On je nakon toga morao otići u Flamengo”.


Foto: Reuters


Bogata karijera




Bivši hrvatski reprezentativac je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Hajduk, PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese, Veronu, a neko je vrijeme bio i pomoćnik u svom bivšem klubu Juventusu.


Sudeći po ovosezonskim rezultatima Marseillea, ponuda za Tudora neće nedostajati.


 Foto: Reuters