Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Američki nogomet

Tom Brady ponovo i ovoga puta definitivno završio svoju karijeru: "Povlačim se zauvijek"

Autor: Hina

01.02.2023. 15:47
Tom Brady ponovo i ovoga puta definitivno završio svoju karijeru:

Foto: Reuters

Nakon ispadanja u prošlogodišnjem doigravanju Brady je također objavio kraj karijere samo da bi se tijekom proljeća predomislio i vratio odigrati još jednu godinu.NEW YORK Najbolji igrač američkog nogometa svih vremena, vođa navale Tom Brady objavio je putem twittera kako je “definitivno završio svoju karijeru”.


“Povlačim se zauvijek. Hvala ljudi što ste mi dopustili živjeti svoj san”, objavio je 45-godišnji Brady u 53-sekundnom videu.


Tijekom 23-godišnje karijere u NFL-u Brady je osvojio rekordnih sedam naslova prvaka, od toga šest kao član New England Patriotsa za koje je igrao od 2000. do 2019. godine, te još jedan s Tampa Bay Buccaneersima u kojima je proveo svoje posljednje tri sezone.
Nakon ispadanja u prošlogodišnjem doigravanju Brady je također objavio kraj karijere samo da bi se tijekom proljeća predomislio i vratio odigrati još jednu godinu.


Osim što je rekorder po broju osvojenih naslova, Brady je rekorder i po broju bačenih dodavanja za “touchdown” u karijeri (649 u ligaškom dijelu sezone i 88 u doigravanju) te po broju osvojenih jarda dodavanjem (89,214 u ligaškom dijelu i 13,400 u doigravanju). Pet je puta biran za najkorisnijeg igrača (MVP) “Superbowla”, a tri puta za MVP-a sezone.