Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ATP Madrid

Struff svladao Tsitsipasa i traži revanš u polufinalu protiv Karatseva

Autor: A.P.

04.05.2023. 22:58
Struff svladao Tsitsipasa i traži revanš u polufinalu protiv Karatseva

Foto: Reuters



Dobili smo i drugi polufinalni par ATP Mastersa u Madridu. Na megdan Aslanu Karatsevu ići će Nijemac Jan – Lennard Struff koji je nakon 2 i pol sata lavovske borbe “skinuo skalp” petom reketu svijeta, Grku Stefanosu Tsitsipasu.


Sport često piše neke nevjerojatne priče, a jednu takvu upravo doživljavamo u Madridu. Karatsev i Struff susreli su se već na ovom turniru i to u finalu kvalifikacija, gdje je pobijedio Karatsev i samim time dobio priliku igranja u glavnom ždrijebu. Nedugo nakon toga, u glavni ždrijeb upao je i Jan – Lennard Struff kao “lucky loser”. Pobjeđivali su redom obojica i nekoliko velikih teniskih imena te se našli jedan protiv drugog u meču karijere, pošto je obojici ovo polufinale Mastersa najveći rezultat u karijeri. Imat će tako Struff priliku za revanš, no ulog je ovog puta puno veći.


U iznimno nepredvidljivom meču, pronašao je Struff servisima put do polufinala. Završilo je 7:6, 5:7 i 6:3 za Nijemca. Bio je Tsitsipas bolji tijekom prva dva seta, otvarao si mogućnosti, stvarao break prilike, no Struffa to niti malo nije omelo. Spasio je Nijemac tako čak 9 od 10 break lopti u meču. I tako malo po malo stiglo se u treći set, gdje nakon 1:1 u gameovima Struff “spušta zastor”.




Gledali smo gotovo 40 minuta identičnu facijalnu ekspresiju kod Nijemca, počeo je nevjerojatno udarati i pogađati s osnovne linije i tada, nakon 2 puna sata igre stigla je jedna jedina break prilika koju je obje ručke prihvatio. Bio je strpljiv, agresivniji i više vjerovao sebi u ključnim trenucima, što ga je u konačnici i nagradilo.


Ova dvojica igraju sutra navečer, nakon što snage odmjere Alcaraz i Ćorić u prvom polufinalu.