Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

ATP Madrid

Dominantnom predstavom Borna Ćorić izborio polufinale

Autor: A.P.

03.05.2023. 23:13
Dominantnom predstavom Borna Ćorić izborio polufinale

Foto: Reuters



Prvi hrvatski reket, Borna Ćorić, ušao je među četiri najbolja na ATP Masters turniru Madrid Mutua Open. Nakon što je u osmini finala nakon 3 i pol sata svladao Davidovicha Fokinu, u četvrfinalu se za samo 75 minuta igre obračunao s Nijemcem, “lucky losersom” kvalifikacija, Danielom Altmaierom.


Pokazao je Altmaier zavidnu razinu tenisa i dokazao da nije samo tako došao do ove faze, iako mora se reći ždrijeb ga je malo pomazio. No, naletio je na vrlo raspoloženog Bornu koji ga je s terena ispratio s dva puta po 6:3.


Odlično je večeras izgledao Borna. Servis je bio gotovo besprijekoran. Osvojio je Borna čak 28 od 31, odnosno 91% poena na ubačeni prvi servis, što je više nego odlično. Forhend je isto tako sjajno slušao i radio svoj posao, a za svaki slučaj tu je bio i bekend koji je pripomogao kada je to bilo potrebno. Udarao je i Altmaier odlično, naročito krajem prvog i početkom drugog seta. Jednoručni bekend koji neodoljivo podsjeća na jedan od najljepših u povijesti, onaj Stana Wawrinke, sijevao je s vremena na vrijeme duboko u teren, što je bilo gotovo nemoguće za braniti. Međutim, sreća je što Altmaier nije namjestio nišanske sprave pa su mnogi udarci otišli van terena.




Od samog je početka Borna stavio doznanja da je kvalitetniji i bolji igrač na terenu. Odmah je u prvom servis – gameu pritisnuo Altmaiera, no izvukao se. U drugom se zato nije i Borna radi break, koji će se kasnije uspostaviti da je bio vrijedan prvog seta.  Počeo je tada jače udarati Altmaier, ali je počeo i častiti brojnim greškama. Sve se to pretočilo i u drugi set kada je Altmaier odmah u prvom gameu izgubio svoj servis i to bez dobivenog poena.


Odradio je Borna drugi set rutinski nakon tog breaka i potpuno zasluženo otišao u polufinale. Gledamo u Madridu odličnog Bornu Ćorića, vrlo raspoloženog, agresivnog i mudrog, nalik onom iz kolovoza prošle godine u Cincinnatiju kada je osvojio Masters.


Za nedjeljno finale na putu mu stoji najteži mogući protivnik, Carlos Alcaraz koji igra, blago rečeno fenomenalno i melje protivnike jednog za drugim. Možemo očekivati jednu vrlo tešku i mukotrpnu bitku, jer ovakav Borna Ćorić sve je samo ne mali zalogaj za bilo kojeg igrača.