Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

ATP Madrid

Alcaraz juriša prema obrani titule

Autor: A.P.

03.05.2023. 19:05
Alcaraz juriša prema obrani titule

Foto: Reuters



Mladi Španjolac, teniska superzvijezda i jedan od onih koji bi u budućnosti trebao biti na razini “velike trojke”, ako ne i bolji od njih, Carlos Alcaraz izborio je polufinale Madrid Mutua Opena. Izgleda kako nema nikoga koji bi mogao stajati na putu do novog naslova u španjolskoj prijestolnici.


Nakon jučerašnjeg razbijanja prošlogodišnjeg finalista, Alexandra Zvereva, Carlos je danas sa 6:4 i 7:5 srušio Rusa Karena Khachanova. Drugi puta na ovom turniru Alcaraz je malo “visio”, no ne tako jako kao protiv Ruusuvuorija u prvom kolu.


Uzeo je Alcaraz prvi set, no Khachanov je silovito ušao u drugi i uspostavio kontrolu. Imao je Rus velikih 5:2 u tom drugom setu, no pokleknuo je. Poletio je Alcaraz krajem drugog seta i nošen punim tribinama okrenuo set i uzeo ga u svoju korist.




Ići će tako Alcaraz u polufinalu na boljeg iz dvoboja Altmeiera i Ćorića koji igraju danas od 21:30. Ima li onaj tko će doći na megdan fenomenalnom Španjolcu “ono nešto” da ga svlada na njegovoj podlozi u njegovoj zemlji, vidjet ćemo u petak.