Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ATP Cincinnati

Prvi tenisač svijeta ponovo morao odigrati tri seta da bi se probio do polufinala turnira u Cincinnatiju

Autor: Hina

19.08.2023. 08:08
Prvi tenisač svijeta ponovo morao odigrati tri seta da bi se probio do polufinala turnira u Cincinnatiju

Foto: Carlos Alcaraz/Foto REUTERS



CINCINNATI Najbolji tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz je još jednom morao igrati tri seta, ali se probio do polufinala ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje je u četvrtfinalu svladao Australca Maxa Purcella (ATP – 70.) s 4-6, 6-3, 6-4.


Australski tenisač je osvojio prvi set, ali nakon toga nije bio previše blizu pobjedi. Kod 4-4 u trećem setu je odigrao loš gem na servisu, a kad je Alcaraz servirao za plasman u polufinale Purcell je propustio loptu za 5-5. Na prvu meč-loptu Španjolac je zabio as.


Za plasman u finale Cincinnatija igrat će protiv najboljeg poljskog tenisača Huberta Hurkacza (ATP – 20.) koji je sa 6-1, 7-6 (8) svladao Australca Alexeija Popyrina i tako prekinuo njegov pobjednički niz započet osvajanjem Croatia Opena u Umagu.




U turniru tenisačica prvi polufinalni par čine najbolja svjetska tenisačica Iga Swiatek i sedma na svijetu Amerikanka Coco Gauff. Swiatek je sa 7-6 (3), 6-1 bila bolja od aktualne wimbledonske pobjednice Čehinje Markete Vondroušove (WTA – 10.) i svladala ju sa 7-6 (3), 6-1, dok se Gauff lako obračunala s Talijankom Jasmine Paolini (WTA – 43.) i za 72 minute ju pobijedila sa 6-3, 6-2.


U drugom polufinalu Čehinja Karolina Muhova (WTA – 17.) čeka pobjednicu dvoboja Tunižanke Ons Jabeur (WTA – 5.) i Bjeloruskinje Arine Sabaljenke (WTA – 2.).