Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

memorijalni turnir antonio jurjević

Igrači Diadore zadivili publiku fair-play potezom

Autor: Alen Plahinek

18.08.2023. 19:38
Igrači Diadore zadivili publiku fair-play potezom

Foto: HU ANTONIO JURJEVIĆ



Drugog dana Memorijalno-humanitarnog turnira Antonio Jurjević na ŠC Višnjik nije bilo velikih iznenađenja, no prvi puta viđena su i raspucavanja sa šest metara. Bio je to prvi dan punog rasporeda turnira, a na dva terena na Višnjiku odigrano je ukupno 12 utakmica. Prvi su na teren A izašli Bili Brig Last Dance i MNK Sukošan. Bio je to prvi, a ujedno posljednji ples momčadi s Bilog Briga, koju su Sukošanci ispratili s »petardom«. Bilo je 5:2 za Sukošan.


Na terenu B prvi susret igrali su Dasiaddo i KK Diadora. Semafor je nakon regularnog dijela utakmice pokazivao 1:1 te se pristupilo izvođenju šesteraca, gdje je Dasiaddo bio koncentriraniji i precizniji te je pobijedio s 3:1.


Potez za notes


U želji za pobjedom i što boljim rezultatom, često se zaboravi na ono najvažnije,a to su fair-play i poštenje prema suparnicima. Da je sport više od samog rezultata pokazali su igrači Diadore koji su kada je vratar Dassiada Marko Lulić trebao dobiti crveni karton zbog igranja rukom izvan svojih šest metara, u dogovoru sa sucem odlučili da »jedinica« Dassiada ne bude isključena.




Unatoč ispadanju u prvom kolu, KK Diadora će još dugo vremena ostati zapamćena zbog ovog poteza.



Još jednu utakmicu odlučenu nakon šesteraca odigrali su Poljica Brig i Jasenice. Nakon 2:2 u osnovnom dijelu, konačni rezultat bio je 4:2 za Poljica Brig. Momčad Jasenica u posljednjoj je minuti utakmice preko Tomislava Baričevića došla do izjednačenja, ali nisu imali dovoljno snage i koncentracije za potpuni preokret.


Taxi Rogić s osam komada u mreži izvozao je Mint i dominantno krenuo u natjecanje.


Lake pobjede


Nadin se s laganih 4:2 obračunao s Udrugom mladih Santa Fe. Posebno vrijedi istaknuti mladog Matu Margarina koji je dva puta prekrasno podmazao mrežu Udruge. Raštane Kanela također su vrlo lako došle do prve pobjede na turniru. S 5:2 bile su bolje od sastava Termin Bistro Padrone.



Nikakvih nedoumica u ovom susretu nije bilo još od prvog sučevog zvižduka. Raštane su od početka kontrolirale susret, a najzaslužniji za opravdanje uloge favorita bio je Stipe Čirjak koji je upisao »hat-trick«. S još većim rezultatom, 6:1, Sveti Martin Pridraga pobijedio je Brodaricu 47.


Isto tako, s pet pogodaka razlike završio je i susret Krneze i Teniskog Kluba Borik. Ipak, »Tenisači« nisu uspjeli zabiti ni počasni pogodak, tako da je semafor pokazivao 5:0 za Krnezu.


Veliki preokret


U završnici druge večeri turnira, Smiljevac je na pogon Vlatka Blaževića, koji je zabio dva pogotka, s 2:1 bio bolji od Pridrage 90+, a Lux Barbershop je bez borbe izbacio Prugu info. Termin Teta Feta izgubio je sa 3:2 od Generacije 90.


Zanimljivo je kako je Teta Feta već nakon nekoliko uvodnih minuta imala 2:0 i mogla mirno osigurati pobjedu, no momčad iz generacije Y, imala je drugačije planove i golovima Ivana Prenđe, Stefana Lazarevskog i Josipa Jurjevića okrenula susret. Na kraju dana Yuma ispala je od SNQ-a rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Dino Lulić.