Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Ronald Garros

Petra Martić se probila u drugo kolo Ronald Garrosa, Lucija Čirić Bagarić nije uspjeha

Autor: Hina

29.05.2024. 08:04
Petra Martić se probila u drugo kolo Ronald Garrosa, Lucija Čirić Bagarić nije uspjeha

Foto: Petra Martić/Foto REUTERS

U narednom kolu Martić ide na Belgijanku Elize MertensPARIZ Hrvatska tenisačica Petra Martić probila se u 2. kolo Roland Garrosa, dok je Lucija Čirić Bagarić izgubila u svom premijernom grand-slam nastupu.


Martić je svladala Francuskinju Kristinu Mladenovic s 6-4, 6-4, dok je Ćirić Bagarić poražena nakon velike borbe od Amerikanke Peyton Stearns s 3-6, 7-6 (8), 6-7 (6).


Martić (WTA-81) je za sat i pol igre nadigrala 212. igračicu svijeta i dobitnicu “wild-Carda” Mladenovic, s kojom je dosad igrala čak deset puta i slavila u osam mečeva. Petra je imala 61 posto ubačaja prvoga servisa, 29 winnera i 21 neprisiljenu pogrešku, dok je Francuskinji servis oduzimala četiri puta.
U narednom kolu Martić ide na Belgijanku Elize Mertens.


Ćirić-Bagarić (WTA-184.) je nakon dva i pol sata igre morala priznati poraz Stearns. Dvadesetogodišnjoj Dubrovkinji ovo je bio prvi grand-slam meč u karijeri, i to protiv dvije godine starije Amerikanke koja je prošli tjedan osvojila svoju prvu WTA titulu u Rabatu i to nakon što je u četvrtfinalu u trećem setu “okrenula” 0-5 i 30-40 protiv Talijanke Bronzetti.


No, hrvatska tenisačica je imala šanse za najveću pobjedu u karijeri, jer je u trećem setu vodila s 5-3. Lucija je u drugom setu prvo spasila dvije vezane meč-lopte kod 4-5, a onda još tri u “tie-breaku”. U trećem je hrabrom igrom došla do servisa za pobjedu, ali je 62. igračica svijeta prošla u 2. kolo.