Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Tenisom do zdravlja

Prikupljeno gotovo deset tisuća eura u humanitarne svrhe

Autor: Alen Plahinek

23.05.2024. 10:57
Prikupljeno gotovo deset tisuća eura u humanitarne svrhe

Foto: TK Zara



Treća prekrasna dvotjedna humanitarna priča u režiji Teniskog kluba Zara je završila na predivan način. Humanitarni turnir Tenisom do zdravlja ponovno je pomaknuo granicu i samo osvijestio koliko su Zadrani zapravo veliki ljudi. Kroz dva tjedna teniskih uzbuđenja, razvoja mnogobrojnih prijateljstava, no najvažnije pokazivanja humanitarne note skupljeno je malo manje od deset tisuća eura koji će se uložiti u terapije za članove Udruge Cukrići Zadar i Udruge za Down sindrom Zadarske županije. Preciznije rečeno, udrugama ukupno ide 9.696,30 eura. Ovog puta nije se sva borba odvijala isključivo na teniskom terenu…


– Novitet nam je bio odličan pub kviz u Caffe baru Porat ️koji smo pripremali s dozom straha jer nam je prvi put, ali pokazalo se da nam je strah bio neopravdan. Sudionicima kviza i CB-u Porat zahvaljujemo, i preporučujemo da prate teniska zbivanja i pripremaju se za buduće kvizove. Imali smo i tombolu na kojoj su djeca iz udruga izvlačila listiće, a kasnije i nagrade koje idu uz to – istaknuo je organizator turnira Tomislav Paleka dodajući kako su svoju priču i zasladili.


– Imali smo i slastice na turniru. Veliki dio napravljen je upravo pod mentorstvom nastavnika i asistenciju pomoćnika u nastavi razreda djece s teškoćama. Pobrinuli smo se i da igrači imaju maksimalnu koncentraciju i da publika ne bude gladna, te se zahvaljujem i našim »meštrima od kužine« kojima ništa nije bilo teško napraviti. Nije im bilo lako i odradili su veliki posao. Divne dame koje su nam i u prijašnjim turnirima pomagale da nikome ne fali majica ili koja slastica i ove godine su nam mnogo pomogle.





U središtu zbivanja bila su događanja na teniskim terenima. Finala na terenima TK Dalmacija, zadovoljila su i najzahtjevnije teniske sladokusce. Zvonimir Tudorović nadigrao je u finalu Antonia Tokića dok je Maja Buča trijumfirala protiv Martine Čuline.


– Ove godine smo imali i rekordan broj natjecatelja – nevjerojatnih igračica i igrača, koji su svaki meč odigrali poštujući raspored i protivnicu/protivnika. Ovogodišnjim turnirom još jednom smo pokazali izuzetno zajedništvo i želju da pomognemo članovima naše zajednice da budu što funkcionalniji članovi našeg društva. Teško je riječima izraziti zahvalnost koju osjećam prema svima koji su podržali i ovogodišnji turnir i sreću jer smo imali priliku upoznati prekrasne članove Udruga te prikupiti sredstva za njihove terapije – podvukao je Paleka zaključivši.


– Vidimo se dogodine!