Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ATP Monte Carlo

Nezaustavljivi Struff u četvrtfinalu

Autor: A.P.

13.04.2023. 13:57
Nezaustavljivi Struff u četvrtfinalu

Foto: Reuters



Jan – Lennard Struff nastavlja s fantastičnim predstavama na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu. Nakon što je jučer izbacio sjajnog Australca, Alexa De Minaura, danas je srušio četvrtog igrača svijeta, Caspera Ruuda i to s “glatkih” 2:0 u setovima.


Prvi je set trajao samo 27 minuta u kojem je Struff protutnjao i razbio Ruuda s velikih 6:1. U drugom se setu Ruud smirio i počeo pružati dostojnu partiju. Sjajni Nijemac mogao je riješiti meč puno ranije, jer je imao 5:2 i servis, no nije uspio zaključiti meč. Ruud je u tom gameu spasio dvije meč lopte i na kraju uspio uraditi break te u konačnici odvesti set sve do tie – breaka. U tom tie – breaku obojica igrača na početku gube svoj početni udarac.  Konačni udarac Struff zadaje mini – breakom za 7:6 i svojim sljedećim servisom zaključuje priču.


Četvrtfinale je izborio i fenomenalni mladi Talijan, Jannik Sinner. On je nakon 2 i pol sata teške borbe s 2:1 u setovima porazio Poljaka Huberta Hurkacza.  Hurkacz je osvojio prvi set, odveo drugi u tie – break u kojem je čak imao i meč loptu, no nije bilo dovoljno. Sinner uspijeva uzeti taj drugi set i u trećem mete Hurkacza s terena s 6:1 za samo 34 minute igre.