Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

ATP Madrid

Nezaustavljivi Alcaraz sruštio Ćorića za novo finale

Autor: A.P.

05.05.2023. 18:15
Nezaustavljivi Alcaraz sruštio Ćorića za novo finale

Foto: re



Fenomenalni Španjolac Carlos Alcaraz prvi je finalist ATP Madrid Mutua Opena. On je u vrhunskom meču svladao Bornu Ćorića rezultatom 6:4 i 6:3. Nije Borna uopće izgledao loše tijekom cijelog meča, no kada je potrebno bilo Alcaraz je našao dodatnu brzinu i najvažnije poene prelomio u svoju korist. Uništio je Alcaraz Bornine snove svojom nerealno odličnom pokretljivošću i nevjerojatno dobrim skrivenim drop – shotovima.


Prvih pola sata igrao se spektakl nad spektaklima. Redali su se prekrasni poeni jedan za drugi i tada nakon gotovo 40 minuta rovovskog rata, Ćorić je na trenutak spustio gard što je Alcaraz iskoristio i uradio break vrijedan prvog seta.


U drugom su setu obojica na svojem početnom udarcu imali problema, što govore i tri breaka zaredom, no deblji kraj ponovno je izvukao Ćorić.




Alcaraz će tako apsolutno zasluženo u nedjelju braniti prošlogodišnji naslov protiv boljeg iz dvoboja Struffa i Karatseva. Iako se može dogoditi čudo, Alcaraz bi prema svemu sudeći trebao drugi puta slaviti u španjolskoj prijestolnici.