Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ATP Madrid

Sjajni Borna Ćorić u maratonskom meču svladao Fokinu

Autor: A.P.

02.05.2023. 18:38
Sjajni Borna Ćorić u maratonskom meču svladao Fokinu

Foto: Borna Ćorić/Foto REUTERS



Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu, on je nakon tri sata i 26 minuta igre u 4. kolu svladao Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu sa 6-7 (5), 6-3, 7-6. Rovovski rat igran u Madridu trajao je gotovo 3 i pol sata.


Prvi set trajao je čak 88 minuta, u svakom od prvih sedam servis-gemova viđena je barem jedna “break-lopta”, a svaki je igrač po dva puta gubio svoj početni udarac. U prvih 5 gameova vidjeli smo čak 4 breaka, a Ćorić je bio taj koji je uspio zadržati svoj servis na tom početku. Nakon 3-3 do kraja prvog seta obojica su držala svoje servise i otišlo se u tie – break. Tamo je Fokina bio smierniji i koncentriraniji i uradio dupli mini – break pri rezultatu 4:3 za Bornu i okrenuo set u svoju korist . Iz druge set lopte, Fokina rješava set.


Nije Bornu omeo izgubljeni set i krenuo je još jače i još agresivnije. Odmah je napravio break u drugom setu, čuvao svoj servis i na 5:3 još jednim breakom dao do znanja da ne misli otići bez žestoke borbe. Odveo je Borna set u, kako se košarkaši kaže, “majstoricu” i priredio spektakl.




Obojica su servirala odlično i tek u sedmom gameu vidjeli smo prvo popuštanje, a to je bio Borna. Međutim, nije ni Fokina uspio dulje izdržati u nakon što je učinio break za 4:3, odmah gubi svoj servis i stvari su vraćene na početak. Riješavalo se sve u novom tie – breaku, gdje je ovoga puta Borna bio onaj koncentriraniji i mudriji. Trenutak koji je odlučio meč bio je poen na 5:5 u tie – breaku kada je Fokina napravio neprisiljenu pogrešku i dao Borni meč – loptu i servis, što je ovaj odmah iskoristio i plasirao se među najboljih osmero.


Konačno nakon dugo vremena gledamo pravog Bornu. Prvi servis konačno funkcionira, bekendi i forhendi s osnovne linije su sigurni i sve ćešće kirurški precizni, dolazak i igra na mreži je na razini, a usput se tu i tamo ubere neki break. Sjajno izgleda Borna, a na putu za među četvoricu “odabranih” stoji mu najveće iznenađenje turnira, fenomenalni Nijemac Daniel Altmeier. On je izgubio u finalu kvalifikacija, ali je kao “lucky loser” ušao u glavni ždrijeb, koji mu je, ruku na srce, bio naklonjen. Izbacio je dvojicu sunarodnjaka, Ottea i Hanfmanna, a danas za četvrtfinale bio je bolji od vrlo dobrog Španjolca Jaumea Munara.