ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Započeo glavni ždrijeb

Bernarda Pera prošla kvalifikacije Indian Wellsa

Autor: Juraj Vunjak

06.03.2024. 14:21
Bernarda Pera prošla kvalifikacije Indian Wellsa

Foto: Robert Prange/Getty Images



Bernarda Pera izborila je plasman u glavni ždrijeb ovogodišnjeg WTA turnira Indian Wells pobjedom protiv kolumbijske tenisačice Camile Osorio 2:1 u setovima.


Zadranka s američkom putovnicom je dobro otvorila meč te je odmah u prvom gemu izborila dvije break lopte koje je uspješno iskoristila te je na svom servisu potvrdila prednost 2:0 u gemovima. Kolumbijska tenisačica se u nastavku vratila u meč te je nakon osvojenog servisa ostvarila break i poravnala rezultat u gemovima.


Pera je nakon izgubljenog servisa ostatak seta bila značajno bolja ostvarivši dva breaka i zadržavši servis čime je uzela prvi set rezultatom 6:2. Drugi set Osorio je otvorila puno bolje, jednom je izgubila svoj servis ali je zato postigla dva uzastopna breaka.




Pera se nije uspjela vratiti u set na vrijeme te je on pripao kolumbijskoj tenisačici rezultatom 6:3. Zadranka je u od početka trećeg seta igrala vidljivo bolje te je čak tri puta oduzela servis protivnici. Pera je u konačnici uvjerljivo osvojila treći set rezultatom 6:1 čime je izborila plasman u glavni ždrijeb Indian Wellsa.


Pera danas u prvom kolu glavnog ždrijeba “petog” Grand Slama sezone igra protiv 116. igračice svijeta Australke Darie Saville. Meč počinje u 21:30 po našem vremenu.