Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Borussia blizu titule

Sutra bi se mogla prekinuti dugačka dominacija Bayerna u Bundesligi

Autor: Portal Novilist.hr

26.05.2023. 17:05
Sutra bi se mogla prekinuti dugačka dominacija Bayerna u Bundesligi

Foto: Foto REUTERS

Sada ćemo pokušati završiti utrku i dati sve od sebe, ali ovo više nije sezona koja bi bila zadovoljavajuća - rekao je Tuchel



MUNCHEN Nogometaši Borussije Dortmund sutra bi mogli prekinuti dugačku tradiciju i nakon 11 godina uzeti iz ruku minhenskom Bayernu naslov prvaka Njemačke. Davne 2012. godine jedan je klub, a da to nije bio Bayern, osvojio naslov, i to je bio upravo Dortmund.


Borussia ima dva boda više od Bayerna i pobijedi li sutra Mainz, osvojit će titulu. Bayern gostuje u Kölnu i treba mu pobjeda uz remi ili poraz Borussije kako bi osvojio 11. uzastopni naslov.


– Nemam poruku za Borussiju. Imamo vlastitog posla. Previše smo puta pogriješili. Sada ćemo pokušati završiti utrku i dati sve od sebe, ali ovo više nije sezona koja bi bila zadovoljavajuća. Ne moramo gledati njihov susret jer za nas je jasno da prvo moramo pobijediti u našoj utakmici – rekao je trener Bayerna Thomas Tuchel, koji je dodao i: “Poklon smo im dostavili prije četiri tjedna. Netko je u velikim dugovima.”




Taj se dio odnosio na pitanje je li smislio neku nagradu poput premija za Mainz ako uzme bodove Borussiji. Tuchel je mislio na poraz Bayerna 3:1 u Mainzu 22. travnja.