Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

EP vaterpolista

Ivica Tucak dan nakon finala: "Nećemo ovo nikad zaboraviti, ali dozvolite nam da budemo ponosni"

Autor: Hina

17.01.2024. 16:50
Ivica Tucak dan nakon finala:

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Doha je sad prvi cilj, ne medalja, nego moramo otvoriti vrata Pariza. To je ključ svega, moramo ići u Pariz - rekao je izbornik Barakuda



ZAGREB “Jutro nakon poraza je još teže, ali nema plakanja jer se moramo spremiti za nadolazeće Svjetsko prvenstvo”, kazao je nakon dan nakon poraza izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.


Španjolski vaterpolisti su po prvi put u povijesti osvojili naslov europskog prvaka pobijedivši u utoraki Hrvatsku sa 11-10 (3-5, 3-2, 2-3, 3-0) u finalu odigranom na bazenu Mladost u Zagrebu pred više od 2000 gledatelja.


Hrvatska je u zadnju četvrtinu ušla s vodstvom 10-8, ali potom nisu postigli nijedan gol dokraja.




“Jutro nakon je najteže. Želim se zahvaliti  Zlatku Daliću i Marijanu Kustiću, Ćorluki i Mandži, i svim sportašima koji su došli na finale, ali Dalić je bio na večeri, došao je pozdraviti dečke i rekao: “Zbog jutra nakon poraza mrzim biti trener”. Ta rečenica sve govori. Jutro je jako bolno, ali nema plakanja. Moramo ići dalje, za tri tjedna nas čekaju još teže obaveze. Nismo uzeli ono najvažnije, zlatnu medalju, nismo izborili Pariz i za tim najviše žalimo. Nemamo vremena, potrošeni smo, a već 22. siječnja u večernjim satima se skupljamo, imamo četiri ili pet dana, moramo se odmoriti, pregrupirati za Svjetsko prvenstvo u Dohi. Nećemo ovo nikad zaboraviti, ali dozvolite nam da budemo ponosni na ovo što smo napravili”, kazao je emotivni Tucak, dodavši:


“Najveća poruka ovog EURA nisu srebro, divna atmosfera niti sve ostalo. Najljepša poruka je da će se 100, 200, 300 nove djece upisati na vaterpolo, na sport te neće biti na ulici. Neka nova djeca će htjeti biti Bijač, Fatović, Bukić… Srebro je veličanstven uspjeh, ali izgubiti ga na onaj način je izuzetno bolno”, nastavio je Tucak, koji se potom obrušio na suđenje.


“Izgubili smo od suparnika kojemu treba skinuti kapu, najbolja su reprezentacija na svijetu.Bili smo odlični veći dio utakmice, ali neke stvari nam nisu išle u prilog.  U zadnjoj četvrtini smo imali tri dosuđena kontra-faula. Jedino isključenje u zadnjoj četvrtini dobili smo potkraj utakmice. Kada su Španjolci bili bezidejni, dobili su igrača više na kraju, kojoj treba skinuti kapu. Jedan sudac od dvojice jučer nije bio objektivan”.


Već 22. siječnja počinju pripreme za SP.


“Zato mi je posebno žao, jer da smo pobijedili šest ili sedam igrača ne bi išlo u Dohu. Nažalost oni moraju ići tamo, bit će to velika potrošnja za njih. Nemamo vremena, možemo ih pokušati osvježiti jedino, pokušati ispraviti taktičke greške, ali to će strašno potrošiti naše igrače. Doha je sad prvi cilj, ne medalja, nego moramo otvoriti vrata Pariza. To je ključ svega, moramo ići u Pariz“, zaključio je Tucak.