Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Novi otkazi

Nakon Nadala nastup u Monte Carlu otkazali i Carlos Alcaraz, te Felix Auger-Aliassime

Autor: Hina

04.04.2023. 14:31
Nakon Nadala nastup u Monte Carlu otkazali i Carlos Alcaraz, te Felix Auger-Aliassime

Foto: Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

"Imam posttraumatski artritis u lijevoj ruci i probleme s mišićima leđa", objavio je Alcaraz



MONTE CARLO  Nakon 11-erostrukog pobjednika Rafaela Nadala svoj nastup na ovogodišnjem izdanju ATP turnira iz serije Masters 1000 u Monte Carlu otkazali su i drugi te sedmi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz i Kanađanin Felix Auger-Aliassime.


“Još uvijek nisam spreman natjecati se na najvišoj razini i zato neću igrati na jednom od najznačajnijih turnira u mojoj karijeri Monte Carlu”, objavio je Nadal putem twittera.


Nadal je u karijeri 11 puta osvajao naslov pobjednika u Monte Carlu, prvi put 2005. godine što mu je bio prvi “masters 1000” naslov u karijeri, a posljednji put 2018. godine. Zbog ozljede lijeve noge Nadal nije igrao od sredine siječnja kada je izgubio u 2. kolu Australian Opena te je pao na 14. mjesto ATP ljestvice.




“Sretan sam što sam se vratio kući nakon dva mjeseca natjecanja, ali sam i tužan jer sam polufinalni meč u Miamiju završio s bolovima. Nakon posjeta liječniku odlučeno je kako neću moći nastupiti u Monte Carlu gdje sam trebao započeti sezonu na zemlji. Imam posttraumatski artritis u lijevoj ruci i prombleme s mišićima leđa”, objavio je Alcaraz koji je prošloga mjeseca osvojio naslov na Masters 1000 turniru u Indian Wellsu, a potom stigao i do polufinala u Miamiju.


Auger-Aliassime je otkazao Monte Carlo zbog bolova u lijevom koljenu.


“Odlučio sam kako je najpametnija odluka uzeti pauzu na neko vrijeme kako bi bio potpuno spreman za nastup u Madridu“, poručio je Auger-Aliassime.