Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TURNIR ANTONIO JURJEVIĆ

Sinjoretovo ide prema novom finalu

Autor: Alen Plahinek

26.08.2023. 16:33
Sinjoretovo ide prema novom finalu

Foto: HU ANTONIO JURJEVIĆ



Devetog dana natjecanja na Memorijalno – humanitarnom turniru Antonio Jurjević saznali smo još šest putnika u osminu finala. Igrači Kontrol biroa su s laganih 4:0 nadigrali Bili cvitak, uz četiri različita strijelca. Josip Anić, Gabrijel Režan, Vice Genda i Luka Zdrilić riješili su susret i odveli svoju momčad među najboljih 16.


Drugi u redu za pokazivanje svoje »putne karte« za 16 najboljih bile su momčadi Sinjoretovo i Tornado Bibinje. Momčad s rubnog dijela Zadra uhvatila je »posljednji vlak«, dok je Bibinjcima ulaz zabranjen. Bilo je 2:0 za Sinjoretovo, koje praktički od prošlogodišnjeg turnira Antonio Jurjević igra na vrlo visokoj razini. Tada su došli do finala, zatim su ove godine također došli do finala u Prvoj županijskoj malonogometnoj ligi, a tijekom ovog ljeta pokazali su odlične predstave na kojem god turniru se pojavili.


Momčad Rekreativci završila je nastup na turniru. U povijesti će ostati zapisani jer su otvorili ovogodišnje izdanje protiv Udruge Antonio Jurjević, no šesnaestina finala bila je njihov maksimum. S »petardom« u mreži ispratila ih je momčad Sveti Martin iz Pridrage, koja je bez problema opravdala status favorita pokazavši tko je »gazda« na terenu. Momčad jednog drugog sveca, Ante, nije bila toliko uspješna. Njih je porazila ŠC Torba Debeljak s 4:1. Braća Domagoj i Karlo Torbarina bili su ključ za otključavanje brave zvane osmina finala. Karlo je načeo mrežu, a Domagoj povisio rezultat i praktički priča je bila završena.


Rulet šesteraca




Dvije utakmice ponovno su otišle sve do šesteraca. Utakmicu bez pogodaka u osnovnom dijelu utakmice gledali smo u režiji momčadi Osam mladi i Rupe. Nepogrešivi sa šest metara bili su momci iz Zemunika, u čijim su redovima s linije šesterca redom zabijali Šime Alvir, Nikola Katuša i Toni Čulina. Ključan za konačni rezultat 3:2 bio je prvi izvođač u redovima Rupa, Marko Brnada, koji nije postigao pogodak.


Drugi susret koji je odlučen nakon posljednjeg sučevog zvižduka u osnovnom dijelu utakmice bio je između Young Boysa i Idasse Nadin. U toj utakmici ipak su se vidjela dva pogotka, po jedan sa svake strane. Idassa je povela preko Roberta Franjkića, a Roko Jurić je izjednačio. Junak Idasse iz osnovnog dijela, Franjkić nije realizirao šesterac u četvrtoj seriji, odnosno vratar Boysa Gabrijel Vukančić »pročitao« je njegovu namjeru i obranio udarac. Konačni rezultat bio je 5:4 za Young Boyse koji su se posljednji uspjeli ukrcati u vlak koji putuje prema osmini finala.


BILI CVITAK       0


KONTROL BIRO       4


Strijelci: J. Anić 1, Režan 1, Genda 1, Zdrilić 1.


BILI CVITAK: Mrkela, Oljica, Bobić, Karamarko, Gudelj, Stipić, Šalina, Pedić, Nosić. Voditelj: Hrvoje Jurjević.


KONTROL BIRO: Pinčić, J. Anić, F. Anić, Čule, režan, Nekić, Zdrilić, Genda, Pedišić. Voditelj: Dino Kevrić.


SINJORETOVO       2


TORNADO BIBINJE       0


Strijelci: Bačić 1, D. Katuša 1.


SINJORETOVO: Lepur, Ljumeži, D. Katuša, B. Katuša, Kapitanović, Marinović, Kalac, Kožul. Voditelj: Marko Katalinić.


TORNADO BIBNJE: M. Lisica, Bralić, Osmančević, Šimunić, L. Lisica, Kandić, Gambiraža, Sikirić. Voditelj: Roko Sikirić.


REKREATIVCI       0


SV. MARTIN       5


Strijelci: A. Zubčić 2, Buljat 1, Baždarić 1, Klapan 1.


REKREATIVCI: Šarić, M. Pedišić, Bašić, Žunić, Dereta, D. Pedišić, Petković, Nekić, Matek, Šnajder, Magić. Voditelj: Frane Klanac.


SV. MARTIN PRIDRAGA: Pedić, S. Zubčić, Buljat, Kokić, Klapan, A. Zubčić, Zekan, D. Zubčić, Baždarić, M. Zubčić. Voditelj: Ivan Zubčić.


SV. ANTE       1


ŠC TORBA       4


Strijelci: Kapović 1/K. Torbarina 1, D. Torbarina 1, M. Gambiraža 1, Sarić 1.


SV. ANTE: Šušić, Stojanov, Kapović, Jurkin, Kovač, Gospić, Klarić. Voditelj: Krešimir Zdrilić.


ŠC TORBA DEBELJAK: Šarin, D. Torbarina, Birkić, K. Torbarina, M. Gambiraža, Horvat, Jurišić, Sarić, R. Gambiraža. Voditelj: Joso Torbarina.


OSAM MLADI       3 (0)


RUPE       2 (0)


OSAM MLADI: Ćurković, Alvir, Čulina, Katuša, Karamarko, Rožman, Šestan, Čirjak, Paleka. Voditelji: Ante Paleka i Luka Paleka.


RUPE: Vučenović, Stanić, Silov, Milovac, Brajković, Brnada, Dujić. Voditelj: Leonard Radnić.


YOUNG BOYS       5 (1)


IDASSA NADIN       4 (1)


Strijelci: Jurić 1/Franjkić 1.


YOUNG BOYS: Vukančić, Šušak, Ilić, Jurić, Šitum, Bilaver, Abramović. Voditelji: Nikola Ilić i Gabrijel Ljutić.


IDASSA NADIN: Pedić, Babić, Dodik, Franjkić, Vicković, Bašić-Ćipin, Čirjak, Števanja, Repić, Šamija, Čačić, Ninčević. Voditelj: Vedran Vinketa.