Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mali nogomet

Varoš ZDC nakon raspucavanja sa šest metara prvak županije

Autor: Alen Plahinek

13.05.2023. 23:05
Varoš ZDC nakon raspucavanja sa šest metara prvak županije

Foto: Mate Komina



Priželjkivali smo i najavljivali spektal, dobili smo ga. Igrači Varoši ZDC novi su prvaci Prve županijske malonogometne lige. Bilo je to finale o kojem će se zasigurno još dugo pričati. Nakon što je u petak odigrana prva finalna utakmica i Sinjoretovo je pobijedilo 3:1, Varoš je pobjedom od 2:0 u subotnjem susretu izborila lutriju šesteraca u kojem je bila uspješnija i zasluženo odnijela trofej kući. Znalo se kako će u vrućim Mocirama pred prepunim tribinama subotnja utakmica biti iznimno teška i napeta. Za Varoš subotnja utakmica nije mogla početi bolje. Već u 3. minuti, pojačanje kojeg nisu u petak imali, Ivan Čurjurić, igrač NK Zadra, zabija za 1:0 i unosi neizvjesnost u ionako već neizvjesno finale. Igrala se odlična utakmica visokog ritma. Viđeni su i neki grublji prekršaj, no u trenutku kada se odlučuje naslov prvaka nema štednje, nego se ide maksimalno u svaki duel. Imalo je Sinjoretovo nekoliko ogromnih prilika da prelomi susret, no vratar Varoši, Filip Radaj, imao je drugačije planove i otklanjao opasnost jednu za drugom.


Taktički potez


– Jako zanimljivo finale pogotovo za gledatelje! Prvu utakmicu smo izgubili 3:1 nismo bili pravi, ali zato smo u drugoj utakmici pokazali karakter i mislim da smo zasluženo prvaci Zadarske županije jer skoro cijelo prvenstvo smo u regularnom dijelu bili prvi. Druga utakmica finala bila je prava bitka za trofej, mislim da su gledatelji mogli uživati u onom što su vidili. Iskustvo je presudilo s igračem-golmanom i na kraju penali u kojem je naš golman Filip Radaj obranio dva penala i popeo nas na tron! Istaknuo bih našeg najboljeg igrača Ivana Čurjurića. Čovjek je dao dva gola i penal za pobjedu, pravi igrač odluke. Čestitao bih svojoj ekipi jer su odlično odreagirali u drugoj utakmici i kad smo tako mentalno jaki imam osjećaj da ne možemo od nikog izgubiti. Za kraj zahvalio bi se MNK Sinjoretovu na fer i korektnoj igri i također njihovim navijačima na fer navijanju i bodrenju svoje ekipe bez vrijedanja protivnička, stvarno pohvala i kapa do poda – kazao je nakon utakmice trener Varoši, Marko Vukić.





Ušlo se u posljednjih 10-ak minuta utakmice, gdje voditelj Varoši, Marko Vukić, vuče taktički potez te umjesto vratara u polje uvodi petog igrača. Ispostavilo se to kao odlična odluka jer nakon gotovo 10 minutne opsade, Čurjurić drugim pogotkom u posljednjoj minuti utakmice poravnava ukupni rezultat i dovodi Varoš u raspucavanje sa šest metara. Apsolutni junak Varoši bio je vratar Radaj, koji je od četiri Sinjoretova penala, četiri puta u istoj pozi otišao u istu stranu i pritom obranio dva udarca.


Puna dvorana


 


Vruću atmosferu na terenu dodatno su zagrijavali navijači Sinjoretova koji tijekom cijelog susreta, a ni nakon, nisu prestajali bodriti svoje momke.


– Kad izgubiš na ovaj način nikad nisi zadovoljan, ali odigrali smo dvije prave, muške utakmice. To je nogomet, nekad te nagradi nekad ne. Nemamo si što zamjeriti jer smo cijelu sezonu smo odigrali na nivou. U drugom finalnom susretu nije nam bilo suđeno da zabijemo, a iskusna Varoš nas je kaznila u zadnjoj minuti i psihički smo pali, nismo bili čistih glava za penale. Publika i atmosfera su bili vrhunski i pratili nas tijekom cijele sezone, na čemu im se posebno zahvaljujem. Čestitam ovim putem MNK Varoš na naslovu, a svojima poručujemo da ćemo im dati još ovakvih predstava, ali nadamo se da će drugi put završiti u našu korist – kazao je voditelj Sinjoretova, Marko Katalinić.


Ni ove sezone malonogometna liga nije razočarala. Vidjeli smo brojne odlične utakmice, vrhunske poteze, golove, obrane vratara, a sve je kulminiralo velikom dramom u finalu. Nogometna romanitka u Donatovom gradu i dalje živi, a posebno je lijepo bilo vidjeti prepune Mocire. Može se reći kako u subotu u dvoranu više nije mogla stati ni igla, a kamoli osoba. Nadamo se kako bi ovakve scene s tribina mogle biti korak prema naprijed da se ljudi opet vrate na tribine uživati u odličnim predstavama, ne samo malog nogometa, nego i rukometa i velikog nogometa itd., a ne da pune tribine budu samo “puka slučajnost”.