Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Premijer ženska liga, 6. kolo

Šibenik na američki pogon do pobjede protiv Plusica

Autor: Paulo Sarić

04.11.2023. 19:45
Šibenik na američki pogon do pobjede protiv Plusica

Foto: Luka Jeličić



Košarkašice Zadar Plusa poražene su od Šibenika na gostovanju na Baldekinu u susretu šestog kola Premijer ženske lige rezultatom 80:69. Premda su sredinom druge dionice nakratko imale ugodnih osam poena prednosti, igračice Šime Kraljevića u nastavku susreta nisu imale odgovora na dalekometni šut djevojaka u bijelim dresovima koje su već do odlaska na veliki odmor preokrenule rezultat i u nastavku rutinski stigle do novog trijumfa.


Šibenčanke su nešto bolje otvorile utakmicu i rano se odvojile na dva posjeda prednosti, no onda su dvije vezane trice Lucije Štrmelj i Ive Bošnjak nagovijestile razdoblje bolje igre “Plusica” koje su učas preokrenule i povele 9:13. Uslijedilo je nekoliko minuta izjednačene igre, prije nego su igračice Stipe Bralića na krilima Bene Gavin poravnale na 17:17, s koliko se i ušlo u drugu dionicu. Nastavak prvog poluvremena donio je nalet Zadranki koji su na krilima čvrste obrane napravile seriju 1:9 i pobjegle na ugodnih 18:26, natjeravši domaćeg stratega na žustar razgovor sa svojim igračicama. Urodilo je to plodom, jer su nakon “time-outa” na parket izašle potpuno drugačije Šibenčanke. Poletnije, hitrije i motiviranije. Junakinja preokreta bila je Zadranka Mihaela Dobrić koja je ugradila dvije trice u pravi domaći “uragan” koji se zaustavio tek na 16 vezanih poena, nakon čega je semafor pokazivao 34:26 za Šibenik.


Šime Kraljević (ŽKK Zadar Plus)

FOTO: Luka Jeličić


Do velikog odmora većih promjena odstojanja nije bilo pa se u svlačionice otišlo s 40:33 za djevojke s Baldekina, koje su se već na otvaranju drugog poluvremena odvojile na dvoznamenkastu prednost. Ponovno se presudnim pokazao dalekometni šut koji je ovoga puta stigao s adresa Nives Džafić i Joy Mobley, za bijeg na 46:34. Premda su Zadranke imale kontrolu skoka i veći broj poena iz reketa, nisu imale rješenja za šibensku artiljeriju koja je u ključnim trenucima pogađala gdje je trebala pa su Bralićeve djevojke mirno plovile dvoznamenkastim vodama i u posljednjih deset minuta unijele pristojnih plus 12 (64:52).




Četvrta četvrtina je donijela mirnu plovidbu košarkašica s Baldekina koje su bez puno drame kontrolirale događanja na parketu i lakoćom održavale razliku te na koncu mirno stigle do treće pobjede u sezoni. Šibenčanke je predvodila Joy Mobley s 24 poena i šest asistencija, a pratila ju je Bene Gavin s 19 koševa i sedam skokova, dok je najefikasnija među četvoricom dvoznamenkastih “Plusica” bila Saquita Joyner koja je susret završila s 19 poena i devet uhvaćenih lopti.