Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

TURSKA SUPERLIGA

Stao pobjednički niz Fenerbahčea, Livaković primio tri gola

Autor: Hina

04.11.2023. 19:28
Stao pobjednički niz Fenerbahčea, Livaković primio tri gola

Foto: PIXSELL



U 11. kolu turske Superlige nogometaši Trabzonspora su u gostima svladali Fenerbahče 3-2 čime je stao niz domaće momčadi u prvenstvu od deset pobjeda.


Domaćina nije spasio ni hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković koji je prvi pogodak primio već u 10. minuti. Strijelac je tada za Trabzonspor bio Onuachu. Fenerbahče je slomljen u prvim minutama drugog dijela kada je primio nova dva pogotka.


U 46. minuti na 2-0 je povećao Ozdemir, dok je minutu poslije Pepe zabio za 3-0. Nakon sat vremena igre Tadić je realizirao jedanaesterac i smanjio na 1-3, a na putu prema potencijalnom preokretu domaćin je napravio korak unatrag u 78. minuti. Tada je domaći igrač Yuksek dobio drugi žuti karton.




Uspio je Fenerbahče smanjiti na 2-3, opet je Tadić pogodio s bijele točke u 90., ali je to bilo sve od dotad vodeće momčadi na ljestvici.


Za Trabzonspor je kroz cijelu utakmicu na klupi za pričuve ostao hrvatski nogometaš Filip Benković. U igračkom kadru gostiju nije bilo Tonia Teklića, kao ni Mislava Oršića koji je ozlijeđen.


Na ljestvici vodi aktualni prvak Galatasaray koji ima 31 bod, dok Fenerbahče ima bod manje. Trabzonspor, kojeg je donedavno trenirao Nenad Bjelica, ali je i morao otići uslijedi slabijih rezultata, sada je četvrti i ima 19 bodova.