Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Skijanje

Shiffrin bi se mogla vratiti natjecanjima već 10. veljače, Amerikanka se oporavlja u Innsbrucku

Autor: Hina

30.01.2024. 18:21
Shiffrin bi se mogla vratiti natjecanjima već 10. veljače, Amerikanka se oporavlja u Innsbrucku

Foto: Foto REUTERS

Trenutno se nalazi na oporavku u istoj ordinaciji u Innsbrucku, u kojoj se nakon operacije koljena oporavlja i najbolji austrijski skijaš Marco Schwarz



ZAGREB Najbolja skijašica današnjice, 28-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u Innsbrucku se oporavlja od ozljeda zadobivenih pri padu na spustu u Cortini d’Ampezzo i radi na povratku u Svjetski kup, izjavio je za austrijsku televiziju ORF direktor američke alpske reprezentacije Patrick Riml.


“Mikaela je relativno dobro, s obzirom na okolnosti. Nije se dogodilo ništa ozbiljnije, nema slomljenih kostiju, nema pokidanih ligamenata”, izjavio je Riml u prijenosu veleslalomske utrke iz talijanskog skijališta Kronplatz.


Objasnio je da su liječnici kod Shiffrin dijagnosticirali prenapregnuti medijalni ligament u lijevom koljenu.




“U studenom 2023. Shiffrin je zadobila nagnječenje kosti u lijevom koljenu prilikom pada na treningu. Sada je zahvaćeno isto koljeno”, dodao je Riml te rekao da je 28-godišnja Amerikanka “u vrlo dobrim rukama”.


Trenutno se nalazi na oporavku u istoj ordinaciji u Innsbrucku, u kojoj se nakon operacije koljena oporavlja i najbolji austrijski skijaš Marco Schwarz.


Riml je nagovijestio da bi se Shiffrin natjecanjima mogla vratiti na skijalištu Soldeu u Andori, gdje su 10. i 11. veljače na rasporedu slalom i veleslalom.


“U ovom trenutku, međutim, moramo gledati iz dana u dan i ne možemo raditi nikakve konkretne planove. Često napravite jedan korak naprijed pa dva nazad. Moramo biti strpljivi”, rekao je Riml.