Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Košarka

Sesar objavio širi popis za prve utakmice kvalifikacija za EP

Autor: Portal Novilist.hr

31.01.2024. 21:34
Sesar objavio širi popis za prve utakmice kvalifikacija za EP

Foto: Josip Sesar s hrvatskim košarkašima/Foto M. GRACIN

Hrvatska će 26. veljače u Centru Zamet ugostiti Cipar



RIJEKA Izbornik hrvatskih košarkaša Josip Sesar objavio je širi popis od 24 igrača za okupljanje uoči prvih utakmica kvalifikacija za EuroBasket 2025. godine, od kojih će se ona protiv Cipra 26. veljače odigrati u Rijeci, odnosno Centru Zamet.


Prije Rijeke hrvatski će košarkaši s Francuskom odigrati susret na njihovu terenu (Brest, 23. veljače). Sesar će popis skratiti na 15 imena tjedan dana prije okupljanja.


– Još je rano za skraćivanje jer su tu i neke sitne ozljede, kao i igrači koji su u razmišljanju mogu li se u ovom trenutku staviti na raspolaganje reprezentaciji. Pripreme kreću odmah nakon finala Kupa Krešimir Ćosić, dakle 18. veljače. U Zagrebu imamo tri dana treninga, a zatim transfer za Brest, no do toga ima još vremena. Sada slijede kupovi i u ostalim državama i bitno je da reprezentativci budu zdravi i igraju u dobroj formi pa ćemo na okupljanju vidjeti kako sve to konačno postaviti – kaže izbornik Josip Sesar.




Širi popis igrača: Goran Filipović, Borna Kapusta, Mate Kalajžić, Krešimir Radovčić, Jaleen Smith, Roko Badžim, Toni Perković, Filip Vujičić, Antonio Jordano, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Marko Ramljak, Leo Menalo, Luka Božić, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Roko Prkačin, Michael Ružić, Andrija Jelavić, Danko Branković, Ivan Vraneš, Krešimir Ljubičić, Marin Marić, Ante Žižić.