Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar Open

Serdarušić preokretom do četvrtfinala

Autor: Alen Plahinek

21.03.2024. 18:30
Serdarušić preokretom do četvrtfinala

Foto: Frane Hrabrov



Trećeg dana ATP Challengera Zadar Open koji se igra u Petrčanima obilježio je Nino Serdarušić koji je jedini domaći predstavnik koji je uspio stići do četvrtfinala. Ovaj 27-godišnji Zagrepčanin jučer je herojski rezultatski preokrenuo Čeha Zdeneka Kolara i slavio s 2:6, 6:3 i 6:2 nakon dva sata i 11 minuta igre.


Mlin koji melje


Nervoza i igrački grč “pojeli” su Serdarušića na otvaranju meča, a to je koristio Čeh i u prvom gemu napravio break, a onda u petom još jedan. Imao je i u sedmom gemu Čeh break, odnosno set loptu, no Serdarušić se tome othrvao, ali nije se othrvao izgubljenom setu. Drugi pak je počeo gotovo identično kao i prvi, izgubio je Serdarušić početkom seta svoj servis i Kolar je otišao na 3:1. Ipak, nakon toga Serdarušića je “probio znoj”. Uspio je vratiti break zaostatka prvom prilikom, a onda odmah nakon toga i napraviti break prednosti te naposljetku preokrenuti set u svoju korist i sa 6:3 uzeti drugu dionicu te “pozvati” Kolara na “majstoricu”.


Prvi break opustio je Serdarušića, a onda je nakon drugoga bilo jasno kako je ovaj 27-godišnji Čeh ušao u “mlin” koji melje sve pred sobom i da više povratka nema. Oduzeo je servis Serdarušić svojem protivniku u prvoj igri trećeg seta, a onda i u petoj i “nestao” na ogromnih 5:1. Mirno i bez ikakvih problema završio je Serdarušić posao. Njemu će preko mreže za ulazak među četiri najbolja stajati Slovak Jozef Kovalik koji je također preokretom, ali na puno teži način, s turnira izbacio trećeg nositelja Mađara Zsombora Pirosa. Bilo je 0:6, 7:6 i 6:3 za Slovaka. Kovalik se nije mogao “sastati s udarcem” u prvom setu u kojem je ukupno osvojio svega šest poena. U drugom je uhvatio konce igre, napravio break, no Mađar je to ubrzo vratio i u konačnici se otišlo u 13. igru. Tek iz treće set lopte Kovalik dolazi do seta, što mu je u potpunosti donijelo momentum na terenu. Na krilima osvojenog seta, Kovalik je bio dominantniji u drugom, a to je iskoristio u osmom gemu napravivši break te svojim servisima završio posao.


Kraj velike serije




Svoju ogromnu seriju pobjeda, vjerojatno najveću u karijeri za sada, jučer je završio Matej Dodig. “Krivac” je Adrian Andreev koji je slavio sa 6:4, 4:6 i 6:1 nakon dva i pol sata teniske bitke. Krenuo je Andreev bolje u meč, napravio break u prvom gemu, no došao je Dodig do break lopte u drugom koju nije iskoristio, ali je dao naslutiti kako bi to mogao biti vrlo dobar meč. Vratio je break zaostatka Dodig za 3:3 u gemovima, no “poskliznuo” se u devetoj igri i Bugarin na kraju sa svojim servisom uzima set. Nije to obeshrabrilo 18-godišnjeg Hrvata, no u seriji breakova u drugom setu prošao je lošije i Bugarin je “odjednom” vodio 4:2. Ipak, break za 4:4, odnosno za 6:4 pokazali su da Dodig misli ozbiljno, ali je u posljednjem setu nestalo snage. Osvojio je Dodig samo 13 poena u trećem setu, pritom ne ubacivši niti jednu loptu u polje na prvi servis svojeg protivnika. Servis isto tako više nije “slušao” i Bugarin je sa 6:1 u posljednjoj dionici otišao među najboljih osam. Za polufinale morat će nadigrati Talijana Dalla Valleu koji je jučer jedini slavio s 2:0 u setovima. Bilo je glatkih 6:1 i 6:4 za Talijana koji je igrao protiv sunarodnjaka Travaglie.


Danas su na rasporedu svi četvrtfinalni susreti.