Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

POVIJESNI NASTUP

ZADRANI SU PISALI POVIJEST REPREZENTACIJE Evo tko je prvi Zadranin koji je zaigrao za Vatrene

Autor: Robert Hrkać

21.03.2024. 17:14
ZADRANI SU PISALI POVIJEST REPREZENTACIJE Evo tko je prvi Zadranin koji je zaigrao za Vatrene

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL



Prvi Zadranin koji je nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju je Damir Kalapač, koji je tu čast dobio 19. lipnja 1991., u prijateljskom ogledu protiv Slovenije. Tada su Vatreni pobijedili Zmajčeke u Murskoj Soboti golom Fabijana Komljenovića, a Kalapač je u igru ušao u 80. minuti.


Kalapač, koji je u svojoj karijeri igrao za Zadar, Zagreb, Segestu, Mladost i TSV Munchen 1860, je 2020. u razgovoru za Večernji list kazao da premijerni nastup za Vatrene pamti po neizmjernom ponosu. “Hej, čovječe, ja sam u tom trenutku suigrač Zvone Bobana, igram za Hrvatsku, nosim dres sa šahovnicom! Pa za igrača nema većega gušta i časti! Ušao sam u igru deset minuta prije kraja utakmice umjesto Mladena Mladenovića”, rekao je Kalapač za Večernji list.


Osim Kalapača, u toj su utakmici još igrali i Dražen Ladić, Zoran Vulić, Željko Vuković, Darko Dražić, Željko Župetić, Slavko Ištvanić, Srećko Bogdan, Nikola Jurčević, Fabijan Komljenović, Ivan Cvjetković, Ivo Šeparović, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović i Dražen Biškup.


Damir Kalapač, Foto: Luka Jeličić