Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ŠESTO KOLO

Saina odnio bodove s Višnjika

Autor: Paulo Sarić

19.09.2023. 19:16
Saina odnio bodove s Višnjika

Foto: LUKA JELIČIĆ



Nakon što su prije tjedan dana tijesno poraženi na gostovanju kod Hajduka u Splitu rezultatom 2:1, pioniri HNK Zadar koji se natječu u Prvoj nogometnoj ligi upisali su i drugi uzastopni minimalni poraz. U nedjelju su na nogometnom igralištu Športskog centra Višnjik u susretu 6. kola 1. NL od njih bolji bili vršnjaci iz Istre 1961 koji su slavili s 0:1. Kao što konačni rezultat zorno pokazuje, bila je riječ o prilično izjednačenoj utakmici dvaju ravnopravnih suparnika.


Premda su u Donatov grad stigli bez svog najboljeg strijelca Rija Joke koji je u prvih pet utakmica postigao četiri zgoditka, Istrijani su dobro stajali na terenu i nisu dozvoljavali Zadranima da zagospodare igrom. Prvo poluvrijeme je na koncu završilo bez lopti iza leđa mladih čuvara mreže Zadra i Istre, da bi Diego Salina u 53. minuti svojim trećim golom u sezoni doveo goste u vodstvo (0:1). Uslijedile su zamjene s obje strane, pa su tako u domaćim redovima Ivana Gotovinu i Šimu Šugara zamijenili Rino Bacalja i Josip Uskok, da bi nedugo potom u igru umjesto kapetana Josipa Bartulovića ušao i Adrian Kajtazi, no do kraja susreta nije bilo pogodaka te su mladići s najvećeg hrvatskog poluotoka stigli do svoje treće pobjede u sezoni, dok su igrači Ante Strinića ostali na 11. mjestu na ljestvici Prve nogometne lige za pionire s učinkom od jednog trijumfa i pet poraza iz šest odigranih susreta.


U idućem kolu Zadar na nešto manje od dva tjedna gostuje kod Osijeka, dok će Istrijani na svom travnjaku dočekati trećeplasiranu Lokomotivu.