Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HERCEGOVINA CUP 2023.

Abeceda ZDC pobijedila u dvije kategorije

Autor: Šime Ćurko

23.06.2023. 14:00
Abeceda ZDC pobijedila u dvije kategorije

Foto: NK ABECEDA ZDC



Ukupno 120 djece, članova Nogometnog kluba Abeceda ZDC. nastupili su na Hercegovina cup 2023., velikom međunarodnom turniru za mlađe uzraste koji je odigran u Međugorju, Čitluku, Ljubuškom, Širokom Brijegu i Zvirovićima. Tijekom četiri dana nadmetalo se oko 90 klubova, s oko 1800 mališana iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Kanade. Abeceda ZDC se predstavila s deset momčadi u šest kategorija.


S djecom su bili i Jure Perković, voditelj klupske škole nogometa, Ante Dokoza, predsjednik klub, te treneri u školi nogometa, Andrija Pilipović, Nino Novaković, Gabrijel Dokoza, Roko Prtenjača, Alen Juričić.


Odličan turnir odigrali su dječaci rođeni 2014. godine (papaline), koji su pod vodstvom trenera Nina Novakovića osvojili prvo mjesto i potvrdili kako se radi o odličnoj generaciji.





Iz zadarskih redova došli su i Gabrijel Šaponja, najbolji vratar, te Mikula Zuanović, najbolji strijelac turnira, a uz njih u momčadi su nastupili i: Maro Sršen, Šime Surać, Roko Ćoso, Toma Džaja,Marino Vujević, Fran Čaušević, Karlo Jurlina, Roko Prtenjača, Lovre Milošević, Ante Prtenjača, Emanuel Žilić, Niko Mikulić.


Prvo mjesto vrlo uvjerljivim izvedbama na terenu osvojila je i generacija igrača rođenih 2012. godine (tići), pod vodstvom trenera Roka Prtenjače. Iz ove selekcije Lovre Kokić je izabran za najboljeg vratara, a Šimun Ivčević za najboljeg igrača turnira. O


svajanjem prvog mjesta, potvrdili su odlične igre tijekom cijele sezone, pa su tako osvojili i Međužupanijsku ligu u kojoj su primili samo dva gola.



Za tiće su nastupili: Lovre Kokić, Marin Sutlović, Niko Čakarun, Jakov Mikulić, Franko Pavičić, Nikola Stegić, Frane Surjan, Šimun Ivčević, Mijat Brčić, Anton Škara, Lovre Ninčević, Andrija Vukosav, Marko Zalović, Zvone Prtenjača.


Pioniri trenera Alena Juričića poraženi su polufinalu od Neretve s 2:0, a potom i u borbi za treće mjesto od Zadra (1:0) te su nastup završili na četvrtom mjestu


– Bez obzira na to što nismo osvojili medalju, odigrali smo jako dobar turnir i potvrdili da nismo bez razloga jedna od najboljih dalmatinskih momčadi u svojoj kategoriji. Raduje nas da su sve klupske selekcije na turniru pružile odličan nogomet i na najbolji mogući način prezentirale svoj klub, na igralištu i van njega. – rekao je Alen Juričić trener pionira.



Nastupili su Mate Hećimović, Šimun Perković, Niko Predovan, Toni Buljat, Ante Djak, Dominik Čulina, Jakov Maruna, Šime Zurak, Lovre Olić, Tino Šakić, Herolind Memqaj, Mate Katuša, Petar Ušljebrka, Luka Kapović, Karlo Hloušek, Gabrijel Jurešić.