Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

RUKOMET

Rukometaši Zadra 1954 odigrali trening utakmice protiv premijerligaša Sesveta i prvoligaša Metalca

Autor: Alen Plahinek

06.09.2023. 16:15
Rukometaši Zadra 1954 odigrali trening utakmice protiv premijerligaša Sesveta i prvoligaša Metalca

Foto: Luka Jeličić



Sve je bliže 30. rujna, s kojim počinje nova sezona 1. HRL, a Zadrani ju otvaraju protiv Umaga u Mocirama. Pripreme su u poodmakloj fazi, a nakon utakmica protiv Trogira i Ribole iz Kaštela na red je došla i zagrebačka »turneja«. Rukometaši Zadra su odradili dvije utakmice tijekom boravka u glavnom gradu Hrvatske, protiv premijerligaša Sesveta, gdje je upisan poraz te protiv Metalca, koji je u istom rangu kao i Zadar, ali u regiji sjever, gdje je upisana pobjeda. Seniorima su se na ovoj turneji pridružili i igrači generacije do 17 godine, koju vodi Edin Bašić, ali ujedno i pomaže u razvoju seniorske momčadi.


– U utakmici sa Sesvetama, trećom ekipom u državi, uvjerljivo smo poraženi, ali je bilo dobrih razdoblja u igri, kako u obrani tako i napadu. Ekipa U-17 odigrala je neriješeno protiv njih. Dan nakon smo igrali s Metalcem koji igra Prvu ligu sjever gdje je prošle sezone završio na šestom mjestu. Tu utakmicu smo se od starta na terenu pokazali kao bolja ekipa i odmah odvojili na šest-sedam pogodaka razlike i tako je na kraju završilo. Rotirali smo sve igrače i možemo biti zadovoljni početkom utakmice i zadnjih 20 minuta. Za sada sve ide po planu, imamo još dosta vremena do prvenstva, odigrat ćemo još pet pripremnih utakmica. Ozljeda nema i nadamo se tako će i ostati – kazao je strateg seniorske momčad Nino Jerak.


Zadrani se sada nakon što su vidjeli »beli Zagreb grad« vraćaju treninzima, a ubrzo ih očekuje trokut turnir, gdje će sudjelovati još Split i Ardiaei, izravni protivnici u 1.HRL-jug. Nakon turnira uslijedit će još dvije utakmice protiv Senja, kluba iz 2. HRL-zapad, a onda kreće »ono pravo«.