Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

LORIS HROMIN

Zadarski rukometni talent sjajno se snalazi u Nexeu iz Našica

Autor: Alen Plahinek

04.10.2023. 11:00
Zadarski rukometni talent sjajno se snalazi u Nexeu iz Našica

Foto: Osobna arhiva



Sjajan rukometni put, utaban u RK Zadar 1954, Loris Hromin nastavio je ovog ljeta u jednom od najboljih klubova Hrvatske, Nexeu iz Našica. Da nije riječ o pukoj sreći ili, kako se to voli kazati, »jednosezonskom čudu«, Hromin je pokazao u prvim nastupima za Našičane, najprije za drugu momčad u 1.HRL Sjever, da bi prošli vikend debitirao i za prvi sastav u Premijer ligi.


– Već sam dva mjeseca u Našicama i priviknuo sam se na nove uvjete, i sve što ide uz to. Treninga ne nedostaje, to je ipak malo viša, profesionalnija razina od Zadra, odnosno od dalmatinskih klubova općenitio.


Primarno sam uz drugu momčad, u 1. HR Sjever, dakle u istoj razini natjecanja kao što sam igrao i u Zadru, ali koliko sam stekao dojam, ovdje na sjeveru, je malo jača liga. Mnogo je više izjednačenijih klubova i tempo u utakmicama je jači.




Nismo počeli najbolje, dva poraza i jedna pobjeda u tri utakmice. Slijedi nam susret protiv Bjelovara, koji je ispao iz Premijer lige, i jedan je od favorita da se tamo vrati – rekao je Hromin te nastavio kako je za trud stigla i nagrada.


– Drago mi je da sam se dobro pokazao u momčadi, da opravdavam zašto sam doveden, a nagrada mi je stigla prošli vikend kada sam debitirao u Premijer ligi s prvom momčadi Nexea protiv Metković-Mehanike.


Suigračko savjetovanje


Loris je u tri utakmice u 1. HRL Sjever zabio 13 golova, a u Premijer ligi se u strijelce upisao dva puta. Iako je još vrlo mlad, zbog svoje kvaliete i uloženog truda već ima priliku dijeliti teren s najboljima.


– Vidim po sebi da sam puno napredovao, iako sam samo dva mjeseca u Nexeu. Svi u klubu i oko kluba su odlični ljudi, profesionalci i uvijek su tu da pomognu. Bio sam na pripremama i s prvom momčadi, tako da sam se već prije upoznao s najboljim igračima.



Kada na treningu ili utakmici imate igrače poput Manuela Štrlek ili Marka Bezjaka, koji su prošli i reprezentacije i medalje i Ligu prvaka, rastete kao igrač. Obojica su i izvan terena jako dobri i normalni ljudi, pomažu savjetima, saslušaju ako treba – objasnio je Loris te najavio očekivanja za Europsku ligu koja kreće za dva tjedna.


– S obzirom na pojačanja i širinu klupe, možemo biti konkurentni. Pojedini igrači imaju jako puno iskustva i u jačim utakmicama od onih Europske lige, tako da će sigurno biti užitak to vidjeti. Naravno da se nadam, kao i svi mi ostali mladi igrači, dobiti priliku zaigrati.


Zadar je Zadar


Sa samo 17 godina na leđima Loris je svoju zadarsku adresu zamjenio onom našićkom. Iako je ovo važan potez u karijeri, srce ipak tuče samo za jedan grad.


– Zadar se s ničime ne može uspoređivati. Našice su lijep grad, imaju sve što je potrebno, ali nisu ljepše od Zadra. Odlično je ovo mjesto za razvoj mladih igrača poput mene, vrlo je visoka razina pristupa i žara prema rukometu, kako u klubu tako i u gradu. Škola je jako dobra, profesori su svjesni razloga zašto sam tu.


Naravno da mi nedostaje dom, ali znam zašto sam u Našicama. Iako, ponekad mi i odgovara biti sam sa sobom, a najznačajnije mi je što sam se naučio u potpunosti brinuti sam o sebi, to je najveći plus izvan rukometa – zaključio je Loris.