ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Swan Croatia Challenge

Regata kojom je ACI predstavio najbolje od Jadrana

Autor: Portal ZL

01.05.2023. 13:13
Regata kojom je ACI predstavio najbolje od Jadrana

Foto: ClubSwan Racing Studio BorlenghiU Splitu je spušten zastor na još jednu lijepu jedriličarsku predstavu. Nautički tjedan iz snova pod nazivom Swan Croatia Challenge uz domaćinstvo ACI-ja i ACI Saila označio je početak ovogodišnje ClubSwan sezone, a regata u Hrvatskoj ujedno je bila i premijerna regata za The Nations League u 2023. godini.


Na Swan Croatia Challengeu u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud nastupilo je deset posada u one-design ClubSwan 36, a među 12 zemalja Hrvatsku je predstavljala posada Go Racing University of Split sastavljena od studenata Pomorskog fakulteta u Splitu.


Vizure grada Splita bile su savršena pozornica za morske okršaje najboljih svjetskih jedriličara, a nakon četiri dana regate pobjedu je odnijela monegaška posada G Spot ispred talijanskih posada Cuordileone i Fra Martina koja je dominantno slavila u svih pet održanih jedrenja.

‘S pet pobjeda u pet jedrenja u Splitu smo imali jedriličarski tjedan iz snova. ACI se još jednom pokazao kao sjajan domaćin ClubSwan regate.


Grad i ljudi su predivni, a to je još jedan velik razlog za ponovni dolazak na hrvatsku obalu. Osim regatavanja, uživali smo u sjajnom gostoprimstvu i prekrasnom Splitu, izjavio je kormilar pobjedničke jedrilice G Spot Giangiacomo Serena di Lapigio.Drugu godinu zaredom Hrvatska je vrhunskom organizacijom uspješno ugostila jednu od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih serija koja posjećuje elitne nautičke destinacije poput Porto Cerva, St. Tropeza i Palma de Mallorce.


‘More je jedan od najboljih ‘influencera’ hrvatskog turizma. Ponosan sam što su ACI i Hrvatska kroz Swan Croatia Challenge jedriličarskim posadama pokazali najbolje od Jadrana.


Osim sjajnih uvjeta za regatu, brojni sudionici mogli su upoznati vrhunsku hrvatsku gastronomiju i kulturnu baštinu.


Još jednom se pokazalo kako ovakvi sportski događaji puno pomažu u promociji naših turističkih aduta, a posebno bih istaknuo kako je jedrenje izrazito ekološki orijentiran sport što će dodatno staviti fokus na Jadran kao destinaciju održivog turizma’, istaknuo je predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić.Među brojnim gostima koji su regatna zbivanja pratili na moru bili su i Ratko Rudić, stručni savjetnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i proslavljeni vaterpolski trener, splitski gradonačelnik Antonio Kuzmanić i dekan Pomorskog fakulteta u Splitu Pero Vidan koji je bodrio posadu Go Racing University of Split s kojom je prvi dan regate jedrio proslavljeni hrvatski skijaš i jedriličar Ivica Kostelić.