Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Liga prvaka

Real i Milan napravili korake prema polufinalu

Autor: Robert Hrkać

12.04.2023. 23:07
Real i Milan napravili korake prema polufinalu

Foto: Reuters



Utakmicama između Reala i Chelseaja na Santiago Bernabeu te Milana i Napolija na San Siru zaključen je prvi krug četvrtfinala Lige prvaka, a u oba susreta trijumfirali su domaćini.
Chelsea je mogao šokirati Blancose u 2. minuti, ali je Felixov udarac obranio Courtois. Real je nakon toga uspostavio kontrolu nad utakmicom, a Bluese su načeli u 22. minuti. Carvajal je poslao loptu prema Viniciusu, čiji šut brani Kepa, no lopta se odbila do Benzeme koji iz blizine nije imao težak posao. Zamalo je Chelsea odmah odgovorio preko Sterlinga, ali je belgijski vratar ponovno bio na visini zadatka.
Izravni crveni karton Bena Chilwella iz 59. minute dodatno je olakšao domaćoj momčadi put do pobjede. Naime, lijevi bek engleske reprezentacije srušio je Rodryga kao posljednji igrač obrane. Brojčanu prednost Realovci su iskoristili u 74. minuti, kada je zamjena Marco Asensio pogodio sami kut Kepe s ruba kaznenog prostora. Modrić je bio u igri do 81. minute, dok je Mateo Kovačić odigrao cijeli susret.


U talijanskoj prijestolnici mode, Rossoneri su do pobjedničkog pogotka došli u 40. minuti. Sjajnu kontru režirali su Brahim Diaz i Rafael Leao, a okrunio ju je Ismael Bennacer, koji je sjajnim udarcem rasparao mrežu Alexa Mereta. Simon Kjaer je mogao povećati prednost Milana na samom kraju prvog dijela, ali je Danac uzdrmao gredu nakon kornera. Napoli je utakmicu završio s 10 igrača, a u svlačionicu je prije vremena zbog drugoga žutog kartona morao Anguissa. Ante Rebić je ušao s klupe za pričuve u 80. minuti.


Rezultati: Real Madrid – Chelsea 2 : 0 (Benzema 22′, Asensio 74′), Milan – Napoli 1 : 0 (Bennacer 40′).