Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Liga prvaka

Engleska kiša isprala Bayern s Etihada

Autor: Alen Plahinek

11.04.2023. 23:02
Engleska kiša isprala Bayern s Etihada

Foto: Reuters



Nogometaši Manchester Citya napravili su veliki korak prema izbacivanju Bayern Munchena iz Lige prvaka ove godine i odlasku u polufinale. Nevjerojatnih 3:0 djela su Rodrija, Bernarda Silve i ,naravno, Erlinga Haalanda.  Na kišom natopljenom Etihadu City i Bayern pokazali su nam zašto je nogomet toliko obožavan u današnjem svijetu. Ova dvojica teškaša u susret su ušla točno onako kako svi gledatelji najviše vole i žele, agresivno, bez zadrške i spuštenog garda. Dakle, bez razmišljanja i premišljanja, samo udaranje, pa tko prvi padne.


Razmijenjivali su se tako udarci prvih 20 – ak minuta, što figurativno, što doslovno, a tada u 27′ Rodri projektilom s 20 – ak metara postiže golčinu te baca Bayern na pod. Njemu je to ujedno bio i prvi pogodak u Ligi prvaka. Digli su se Bavarci, no ubrzo nakon prvog gola “Građani” su imali novu veliku priliku, no ovog puta Yann Sommer otklonio je opasnost. Izdržao je Bayern taj prvi konckdown i krenuo još jače. Krajem prvog i početkom drugog dijela tukli su Bavarci jako, najviše preko bivšeg “Građana”, Leroya Sanea.  Stiskao u tom početku drugog dijela Bayern najviše na toj utakmici, imali su nekoliko izglednih situacija, no u konačnici nešto se pitalo i vratara domaćina, Edersona. I tada nešto prije 60′, Manchester City pronalazi još jednu brzinu u svojoj mašini i počinje apsolutno gospodariti terenom.


Perfektnu utakmicu odradio je Bernardno Silva. Imao je možda i najljepši potez utakmice kada je u 10 – ak sekundi izveo čak tri “tunela” nad protivničkim igračima. Fenomenalnu večer okrunio je pogotkom za 2:0. Upamecano je kao posljednji u obrani izgubio loptu, Haaland je ubacio i pronašao samog Silvu koji glavom zabija za drugi knockdown Bavaraca. Svega nekoliko minuta nakon moglo je biti 3:0 u režiji Juliana Alvareza, no Sommer je ponovno odradio vrhunski posao.




Nije nikako moglo proći bez pogotka Erlinga Haalanda. John Stones je ubacio i pronašao sjajnog Norvežanina koji bez problema poentira i zadaje konačni knockdown u ovom teškaškom meču.


Manchester City dobio je borbu, no je li dobio i rat? Taj odgovor ćemo saznati 19. travnja na Alianz Areni.