Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Liga prvaka

Real i City remijem najavili spektakl na Etihadu sljedeći tjedan

Autor: Alen Plahinek

09.05.2023. 23:02
Real i City remijem najavili spektakl na Etihadu sljedeći tjedan

Foto: Getty Images



Finalom prije finala, možemo to tako nazvati, Real Madrid i Manchester City otvorili su završnicu ovosezonske Lige prvaka. Na prepunom Santiago Bernaebu susret je završen neodlučeno, 1:1. Prvi su poveli domaćini. Camavinga je uzeo loptu praktički kod svoje korner zastavice, odigrao dupli pas s Lukom Modrićem te potom odradio nevjerojatan trk poput Forresta Gumpa, proigrao Viniciusa koji s 20-ak metara perfektno puca i zakucava loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na Santigao Bernabeu. Za izjednačenje zabio je Kevin De Bruyne u 67. minuti odličnim prizemnim udarcem sa slične pozicije kao i Vinicius u prvom poluvremenu. Hrvatski nogometni čarobnjak, Luka Modrić odradio je odličnih 87. minuta u večerašnjoj utakmici.


Guardiolin potpis


Utakmicu su puno bolje otvorili gosti, koji su od prve minute preuzeli konce igre. Vjerojatno to i je bila taktika “starog lisca” Carla Ancelottija, a voda na mlin je išla Pepu Guardioli, koji takav stil igre preferira. Izgledao je Real gotovo pola sata poput starog dizelaša kojem je potrebno puno da počne raditi. Pleli su “Građani” mrežu, imali dvostruko više dodavanja također malo manje od 75% posjeda lopte, ali nisu mogli konkretno probiti obramebni zid Reala.  U 8. minuti City je prvi puta zaprijetio preko De Bruynea, no Courtois je bio na mjestu. Svoju sreću samo pet minuta kasnije okušao je i Rodri odličnim prizemnim udarcem, ali Courtois je ponovno bio na visini zadatka. Ubrzo nakon probudio se i najbolji strijelac momčadi iz Manchestera, Erling Haaland i dva puta u razmaku od samo jedne minute natjerao Courtoisa na reakciju. I tada počinje lagano raditi stari dizelaš. Prvo je nakon greške u obrani Ruben Dias gotovo s gol – linije morao spašavati u 25. minuti, a svega 11 minuta kasnije “Kraljevi” vode.



Suprotnost prvom poluvremenu




Nošeni pogotkom za vodstvo krajem prvog poluvremena, domaćini su krenuli odlično i u nastavak susreta. Počeo je Real plesti mrežu oko Edersonovih vrata, no bez previše uspjeha. S druge strane City je s vremena na vrijeme ozbiljnije priprijetio. Izgleda kako je Guardiola odlučio kuhati po receptu svog starijeg kolege, što mu se i isplatilo u 67. minuti. Praktički savršenu priliku imao je Benzema u 78. minuti, no Ederson je odlično reagirao i spasio svoju momčad. Smirio se intezitet i ritam utakmice nakon Benzeminog pokušaja. U posljednjim je minutama Tchouameni je žestoko tukao s 25 metara, ali Ederson je uspio obraniti taj udarac.


Sutra nas od 21 sat očekuje gradski derbi između Milana i Intera. Ova dva kluba više od desetljeća ne znaju za polufinale Lige prvaka, a posljednji puta međusobno su u tom natjecanju igrali daleke sezone 2004./2005.  Za vjerovati je kako nas čeka nogometna poslastica na San Siru.